LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Βομβαρδισμοί του Ισραήλ στην Υεμένη - Κινδύνευσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ στο αεροδρόμιο της Σαναά

Ισραηλινοί βομαρδισμοί στην Υεμένη - Κινδύνευσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ στο αεροδρόμιο της Σαναά Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, βρισκόταν στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Υεμένης, Σαναά, τη στιγμή της ισραηλινής επίθεσης.

«Καθώς ετοιμαζόμασταν να επιβιβαστούμε στην πτήση μας από τη Σαναά, πριν από περίπου δύο ώρες, το αεροδρόμιο δέχθηκε αεροπορικό βομβαρδισμό. Ένα από τα μέλη του πληρώματος του αεροπλάνου μας τραυματίστηκε. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι λέγεται ότι σκοτώθηκαν στο αεροδρόμιο» ανέφερε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

«Ο πύργος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, η αίθουσα αναχωρήσεων - λίγα μόλις μέτρα από το σημείο όπου βρισκόμασταν - και ο διάδρομος προσγείωσης υπέστησαν ζημιές» συνέχισε ο Γκεμπρεγέσους. 

Παράλληλα, ανέφερε ότι η ομάδα του θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι να «επισκευαστούν οι ζημιές στο αεροδρόμιο για να μπορέσουμε να αναχωρήσουμε». «Οι συνάδελφοί μου από τον ΟΗΕ, τον ΠΟΥ κι εγώ είμαστε ασφαλείς. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους κατά την επίθεση», πρόσθεσε.

Ο διευθυντής του ΠΟΥ βρέθηκε στην Υεμένη για να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση του προσωπικού του ΟΗΕ που κρατείται και να αξιολογήσει την ανθρωπιστική κατάσταση στη χώρα. Τον Ιούνιο, ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε ότι 13 μέλη του προσωπικού είχαν συλληφθεί από τους Χούτι στην Υεμένη. Οι υπάλληλοι συνελήφθησαν σε διάφορα μέρη της χώρας, σε μια συντονισμένη, όπως φαίνεται, επιχείρηση. Οι συλλήψεις αυτές έγιναν καθώς οι Χούτι αντιμετώπιζαν αυξανόμενες οικονομικές δυσκολίες και αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιούσε ένας συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. 

Εικόνες χάους στο αεροδρόμιο της Σαναά

Πλάνα κατέγραψαν εικόνες χάους στο αεροδρόμιο της Σαναά στιγμές μετά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, με τον επίσημο απολογισμό να κάνει λόγο για συνολικά τέσσερις νεκρούς.

«Είμαστε αποφασισμένοι», διαμηνύει ο Νετανιάχου

Εν τω μεταξύ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δηλώνει από την πλευρά του ότι η χώρα του θα συνεχίσει να πλήττει τους Χούτι «μέχρι να τελειώσουμε τη δουλειά». «Είμαστε αποφασισμένοι να αποκόψουμε αυτό το παρακλάδι τρομοκρατών του ιρανικού άξονα του κακού. Θα συνεχίσουμε μέχρι τελειώσουμε τη δουλειά», είπε ο Νετανιάχου σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του.

«Θα κυνηγήσουμε όλους τους ηγέτες των Χούτι - κανείς δεν θα μπορέσει να αποφύγει το μακρύ χέρι του Ισραήλ» δήλωσε από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ίσραελ Κατζ.

Διεθνή
0

LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BRITNEY SPEARS ΣΥΛΛΗΨΗ

Διεθνή / Ελεύθερη η Britney Spears: Η κίνηση μετά τη σύλληψή της - «Χρειάζεται βοήθεια» λέει εκπρόσωπός της

Νέες πληροφορίες από την αστυνομία της Καλιφόρνια που τη συνέλαβε - «Ελπίζω ότι αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για μια αλλαγή που πρέπει να συμβεί στη ζωή της», είπε εκπρόσωπός της
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα χαμένα έγγραφα του FBI που σχετίζονται με τις κατηγορίες εναντίον Τραμπ

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα του FBI που συνδέουν τον Τραμπ με υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης

Τα έγγραφα περιλαμβάνουν σημειώματα από συνέντευξη γυναίκας, που ισχυρίζεται ότι είχε υποστεί κακοποίηση από τον τότε επιχειρηματία Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Διεθνή / Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπερασπίζεται την απόφαση να μην συμμετάσχει στις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ και δηλώνει ότι η χώρα κάνει «ό,τι μπορεί» για να αποκλιμακώσει την κατάσταση
THE LIFO TEAM