Ισραήλ: «Ο Σινουάρ είναι νεκρός» - Εντολή Νετανιάχου να ενημερωθούν οι οικογένειες των ομήρων

Ισραήλ: «Ο Σινουάρ είναι νεκρός» - Εντολή Νετανιάχου να ενημερωθούν οι οικογένειες των ομήρων Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή να ενημερωθούν οι οικογένειες των ομήρων ότι ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ είναι νεκρός, αναφέρει το Channel 12, χωρίς να επικαλείται πηγές.

Ο Σινουάρ ήταν ο βασικός «αρχιτέκτονας» της επίθεσης στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023 που πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα, και διαδέχθηκε στην ηγεσία της Χαμάς, τον Ισμαήλ Χανίγια, που δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη τον Αύγουστο.

Ο ισραηλινός στρατός και η αστυνομία λένε ότι εξακολουθούν να εξετάζουν τα στοιχεία για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα της σορού που εκτιμάται ότι ανήκει στον Σινουάρ. Η αστυνομία του Ισραήλ και οι IDF εξέδωσαν κοινή δήλωση. «Οι οδοντιατρικές φωτογραφίες στάλθηκαν στο ιατρικό εργαστήριο της αστυνομίας όπου γίνονται εξετάσεις DNA. Όταν τελειώσουν, θα είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί η εξάλειψή του ή όχι», λένε IDF και αστυνομία.

Νωρίτερα, οι οικογένειες όσων εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι στη Γάζα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους μετά τις αναφορές για την πιθανή δολοφονία του Γιαχία Σινουάρ, η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη ούτε από τον ισραηλινό στρατό ούτε από τη Χαμάς. Ωστόσο, κάλεσαν την κυβέρνηση να αξιοποιήσει «αυτό το σημαντικό επίτευγμα σε μια άμεση συμφωνία για την επιστροφή των ομήρων».  

«Καλούμε την ισραηλινή κυβέρνηση, τους παγκόσμιους ηγέτες και τις χώρες που μεσολαβούν να αξιοποιήσουν το στρατιωτικό επίτευγμα σε διπλωματικό, επιδιώκοντας μια άμεση συμφωνία για την απελευθέρωση και των 101 ομήρων: των ζωντανών για αποκατάσταση και των δολοφονημένων για κανονική ταφή. Δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει συνολική νίκη χωρίς την απελευθέρωση και των 101 απαχθέντων», ανέφερε η ομάδα Bring Them Home Now σε ανακοίνωσή της στο Χ. «Δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει συνολική νίκη χωρίς την απελευθέρωση και των 101 απαχθέντων», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, οι υποθέσεις για τον θάνατο του Σινουάρ πληθαίνουν ενώ νωρίτερα, Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν στα ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα Kan και Channel 12 πως ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, είναι νεκρός. Παράλληλα, υπουργοί που συμμετέχουν στο ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας, ενημερώθηκαν ότι ο Σινουάρ είναι πιθανότατα νεκρός, τόνισαν επίσης δύο άλλοι αξιωματούχοι.

Επίσης, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ τόνισε σε ανάρτηση στο Χ: «Θα φτάσουμε σε κάθε τρομοκράτη και θα τον εξοντώσουμε». Στην ανάρτησή του ο υπουργός Άμυνας επισύναψε φωτογραφίες του πρώην στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ και του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, με τις φωτογραφίες μαρκαρισμένες με ένα κόκκινο «Χ», μια τρίτη μαύρη φωτογραφία είναι και αυτή μαρκαρισμένη με «Χ», σε μια προφανή αναφορά στον Σινουάρ. Μάλιστα, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν σκληρές φωτογραφίες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΤΗΣΗ

Διεθνή / Πότε να κλείσετε και πότε να πετάξετε: Τips για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια το 2026

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι αλλάζουν οι «χρυσοί κανόνες» για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, καθώς τόσο οι ημέρες κράτησης όσο και οι περίοδοι ταξιδιού επανακαθορίζονται με βάση τις νέες ταξιδιωτικές συνήθειες των επιβατών
THE LIFO TEAM
BAFTA 2026 ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη σύλληψη Άντριου - Η ερώτηση που αγνόησαν

«Παρά τα ταραχώδη τρία χρόνια από την τελευταία της στιγμή στα Bafta, η Κέιτ έκανε μια διακριτική εμφάνιση στην τελετή απονομής» σχολιάζει η βρετανική Vogue
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM