Ισραήλ: Η Χαμάς πιάνει αιχμάλωτους- «Προκαλεί φρίκη»

Ισραήλ: Αιχμαλώτους παίρνουν οι μαχητές της Χαμάς- Τους 40 έχουν φτάσει οι νεκροί Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Την ώρα που οι μάχες στο Ισραήλ συνεχίζονται η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου διακρίνονται τρεις άνδρες με πολιτικά ρούχα να κρατούνται από ενόπλους.

Μάλιστα, στον τελευταίο απολογισμό που έχει δώσει το τηλεοπτικό δίκτυο του Ισραήλ N12 NEWS, τουλάχιστον 40 είναι μέχρι στιγμής οι Ισραηλινοί νεκροί και 740 οι τραυματίες από την επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα το πρωί η παλαιστινιακή Χαμάς.

Όπως ανακοίνωσε η Χαμάς, στο εν λόγω βίντεο απεικονίζονται «εχθροί» που αιχμαλωτίστηκαν από τους Παλαιστίνιους μαχητές κατά την επίθεση που έχουν εξαπολύσει από νωρίς σήμερα το πρωί εναντίον του Ισραήλ.

Παράλληλα, στη λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο αναφέρεται πως εικονίζονται «φωτογραφίες (μελών) των Ταξιαρχιών αλ Κάσαμ (σ.σ. η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς) που αιχμαλωτίζουν αρκετούς στρατιώτες του εχθρού κατά τη διάρκεια της μάχης "Κατακλυσμός Αλ-Άκσα"».

Στο επίμαχο βίντεο, που δεν έχει ήχο, διακρίνονται στο βάθος πινακίδες στα εβραϊκά υποδηλώνοντας ότι τα πλάνα καταγράφηκαν στην ισραηλινή πλευρά στο πέρασμα Ερέζ ανάμεσα σε Λωρίδα της Γάζας και Ισραήλ.

Σημειώνεται πως τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι αρκετοί Ισραηλινοί στρατιώτες και πολίτες έχουν αιχμαλωτιστεί από μαχητές της Χαμάς.

Σύμφωνα με πηγή από τον ισραηλινό στρατό, που επικαλείται το Reuters, υπάρχουν αναφορές για αιχμαλώτους, χωρίς όμως να δοθεί κάποια περαιτέρω διευκρίνιση.

Ζοζέπ Μπορέλ για Ισραήλ: Οι αιχμάλωτοι πρέπει να απελευθερωθούν αμέσως

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, καταδίκασε σήμερα την ομηρεία αμάχων στο Ισραήλ και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους μετά την επίθεση της Χαμάς.

«Η είδηση περί αμάχων που κρατούνται όμηροι στα σπίτια τους ή στη Γάζα προκαλεί φρίκη. Αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο. Οι αιχμάλωτοι πρέπει να απελευθερωθούν αμέσως», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Διαδηλωτής με σκυλί ανέβηκε στον πύργο του King’s Cross με πανό για το Ιράν

Διεθνή / Λονδίνο: Διαδηλωτής με σκύλο ανέβηκε στον πύργο του King’s Cross με πανό για το Ιράν

Πάνω στο πανό υπήρχε το λογότυπο του Κινήματος Ελευθερίας του Ιράν, ενός φιλοδημοκρατικού κόμματος που τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού κράτους και θρησκείας και είναι απαγορευμένο από την κυβέρνηση της Τεχεράνης
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Σφοδρές αντιδράσεις για τον «πολιτιστικό κατάλογο» της χώρας – Εκτός λίστας οι ABBA και ό,τι έγινε μετά το 1975

Διεθνή / Σουηδία: Σφοδρές αντιδράσεις για τον «πολιτιστικό κατάλογο» της χώρας – Εκτός λίστας οι ABBA και ό,τι έγινε μετά το 1975

Συμπεριλαμβάνονται η Βίβλος του Γουσταύου Βάσα από το 1541, η Πίπη Φακιδομύτη, η ΙΚΕΑ και το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στη φύση, μεταξύ άλλων
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ καλεί εφέδρους καθώς προχωρά στα αρχικά στάδια της επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας

Διεθνή / Το Ισραήλ καλεί εφέδρους καθώς προχωρά στα αρχικά στάδια της επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας

Οι έφεδροι διαμαρτυρήθηκαν για το κάλεσμα της ισραηλινής κυβέρνησης, αμφισβητώντας αν η επιχείρηση έχει πολιτικά κίνητρα και αν θα βοηθούσε το Ισραήλ να επιτύχει τον στόχο του να πλήξει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χαμάς στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα χτίζει τη «νέα Διώρυγα του Σουέζ» για να ενώσει την Ευρώπη με την Ασία, παρακάμπτοντας θαλάσσιες οδούς

Διεθνή / Η Κίνα χτίζει τη «νέα Διώρυγα του Σουέζ» για να ενώσει την Ευρώπη με την Ασία

Η Κίνα κατασκευάζει αθόρυβα εναλλακτικές οδούς για να εξάγει αγαθά προς την Ευρώπη χωρίς να περνά από τον Ειρηνικό Ωκεανό νότια του Ισημερινού, προκειμένου να αποφύγει εντάσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στην περιοχή
LIFO NEWSROOM