Ισραήλ: Διαδηλωτές ζητούν από τον Νετανιάχου να συνάψει συμφωνία για τη Γάζα

Ισραήλ: Διαδηλωτές ζητούν από την κυβέρνηση Νετανιάχου να συνάψει συμφωνία για τη Γάζα Facebook Twitter
0

Κινητοποιήσεις, που στοχεύουν στο να ασκήσουν πίεση στην ισραηλινή κυβέρνηση προκειμένου να συνάψει μια συμφωνία με τη Χαμάς για την απελευθέρωση ομήρων, πραγματοποιούνται σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, με τους διαδηλωτές να κλείνουν δρόμους και να συγκεντρώνονται έξω από σπίτια υπουργών.

Οι διαδηλώσεις άρχισαν στις 06:29 το πρωί τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας, ακριβώς τη χρονική στιγμή που ξεκίνησε η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, όπως μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ.

Οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις κατέκλυσαν τους δρόμους, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία εν ώρα αιχμής σε μεγάλους οδικούς άξονες σε ολόκληρη τη χώρα. Έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων στην κεντρική λεωφόρο που συνδέει το Τελ Αβίβ με την Ιερουσαλήμ, προτού η αστυνομία ανοίξει τον δρόμο.

Μικρές ομάδες διαδηλωτών, που κρατούσαν μεγάφωνα και πανό, συγκεντρώθηκαν επίσης έξω από τις κατοικίες υπουργών και βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού. «Πλήρης αποτυχία! Πλήρης αποτυχία!», φώναζαν διαδηλωτές έξω από το σπίτι του υπουργού Ρον Ντέρμερ, στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Νετανιάχου.

Στο κιμπούτζ Ορ Χάνερ, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, οι διαδηλωτές κρέμασαν ένα μαύρο μπαλόνι για κάθε άνθρωπο που σκοτώθηκε στην επίθεση και ένα κίτρινο μπαλόνι για κάθε όμηρο που παραμένει κρατούμενος στη Γάζα. Ορισμένοι Ισραηλινοί διαφωνούν με τα αιτήματα των διαδηλωτών και ασκούν, από την πλευρά τους, πιέσεις στον επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης Μπενιαμίν Νετανιάχου να απορρίψει μια συμφωνία και να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εωσότου επιτευχθούν όλοι οι στόχοι της χώρας.

Χθες, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Ισραήλ, καλώντας την κυβέρνηση να εξασφαλίσει μια συμφωνία εκεχειρίας με τη Χαμάς προκειμένου να διευκολύνει την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς.

Στο Τελ Αβίβ, το πλήθος φώναζε: «Συμφωνία Τώρα!», σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του dpa στο σημείο.

Στο περιθώριο της κινητοποίησης, διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε συλλήψεις, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Διεθνή / Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Το αδιέξοδο αποδίδεται τόσο στους περιορισμούς των ισραηλινών αρχών, που ελέγχουν απόλυτα τις άδειες εξόδου και μπλοκάρουν ιατρικές μεταφορές, όσο και στην απροθυμία πολλών κρατών να δεχθούν ασθενείς
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

«Ίσως η αλήθεια για αυτούς τους Δημοκρατικούς και τις σχέσεις τους με τον Τζέφρι Έπσταϊν να αποκαλυφθεί σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Truth Social
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Διεθνή / Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα, παρότι επέζησαν του διετούς πολέμου, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM
Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM