Ισπανία: «Σαρώνει» τη χώρα το πρώτο μεγάλο κύμα καύσωνα για φέτος

Ισπανία: «Σαρώνει» τη χώρα το πρώτο μεγάλο κύμα καύσωνα φέτος Facebook Twitter
Πολίτες εν μέσω καύσωνα στην Ισπανία / Χ
0

Το πρώτο κύμα καύσωνα για αυτό το καλοκαίρι, πλήττει τις τελευταίες ώρες την Ισπανία.

Ο υδράργυρος σήμερα στην Ισπανία «σκαρφάλωσε» στα ύψη, με τους ειδικούς να προβλέπουν πως η θερμοκρασία θα αυξηθεί περαιτέρω κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οι Αρχές λόγω των προειδοποιήσεων, έχουν αρχίσει να εκδίδουν προειδοποιήσεις για την υγεία, ενώ πολλοί είναι οι πολίτες που ξυπνούν νωρίτερα για να αποφύγουν τις θερμότερες ώρες της ημέρας.

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ο υδράργυρος άγγιξε τους 38 βαθμούς Κελσίου και στις περιφέρειες της Ανδαλουσίας, της Εστρεμαδούρας, της Μαδρίτης και της Αραγονίας τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία AEMET. «Βγαίνω νωρίς (για τρέξιμο), προτού πάω στη δουλειά, για να αποφύγω τον καύσωνα. Μετά τη δουλειά και τη νύχτα είναι αδύνατο να βγει κανείς έξω», δήλωσε ο 43χρονος Ραούλ Γκόμεθ, ο οποίος έκανε τζόκινγκ στο πάρκο Casa de Campo της Μαδρίτης, στις 7 το πρωί. 

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας προέτρεψε τους πολίτες να πίνουν νερό, να λαμβάνουν μέτρα προστασίας από τον ήλιο και να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή στους νέους και τους ηλικιωμένους. Το πρώτο μεγάλο κύμα καύσωνα του καλοκαιριού θα επεκταθεί σχεδόν στο σύνολο της Ισπανίας αύριο, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 40 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές και να φθάνουν τους 43 σε τμήματα της Ανδαλουσίας.

Σε ορισμένες περιοχές κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου η θερμοκρασία θα μπορούσε να ανέλθει στους 44 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι. Παράλληλα, η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε πορτοκαλί συναγερμό σε περιοχές της χώρας, απαγορεύοντας την εργασία σε εξωτερικούς χώρους το απόγευμα.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVE πρόβαλε πλάνα με εργάτες που ασχολούνται με τη συγκομιδή σταφυλιών, οι οποίοι ξεκίνησαν να εργάζονται στις 4 τα ξημερώματα και τελείωσαν πριν από τις 11 το πρωί, στην Κόρδοβα της νότιας Ισπανίας. Τέλος για αύριο και το Σάββατο, η ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM