Ισοπεδωμένο το εργοστάσιο Αζοφστάλ στη Μαριούπολη - Νέα δορυφορική εικόνα

Azovstal steel plant in Mariupol has been significantly destroyed by Russian strikes, satellite images show Facebook Twitter
Φωτ.: Maxar Technologies
0

Ισοπεδωμένο από τις ρωσικές βόμβες είναι το εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ, το τελευταίο ουκρανικό καταφύγιο στη Μαριούπολη, σύμφωνα με νέα δορυφορική εικόνα της εταιρείας Maxar Technologies.

Πολλά από τα κυβερνητικά κτίρια ακριβώς ανατολικά του εργοστασίου έχουν επίσης καταστραφεί ολοσχερώς, όπως μεταδίδει το CNN.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ουκρανικές δυνάμεις και εκατοντάδες κάτοικοι έχουν βρει καταφύγιο στα υπόγεια του χαλυβουργείου. Δεν είναι σαφές από τις δορυφορικές εικόνες που τραβήχτηκαν την Παρασκευή εάν κάποιο από τα στρατιωτικά πλήγματα έχει καταστρέψει κάποια από τις εγκαταστάσεις του υπογείου.

Συνολικά, περίπου 2.000 Ουκρανοί στρατιώτες και 1.000 άμαχοι συνεχίζουν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι, υπό μαρτυρικές συνθήκες, στο εργοστάσιο.

Είκοσι άμαχοι βγήκαν από τις εγκαταστάσεις για να μεταφερθούν στη Ζαπορίζια

Είκοσι άμαχοι βγήκαν από τις εγκαταστάσεις της χαλυβουργίας Azovstal στη Μαριούπολη, λιμάνι της νοτιοανατολικής Ουκρανίας που πολιορκείται από τους Ρώσους, για να μεταφερθούν στη Ζαπορίζια, ανακοίνωσε το τάγμα Αζόφ που υπερασπίζεται την περιοχή αυτή.

«Είκοσι άμαχοι, γυναίκες και παιδιά... μεταφέρθηκαν σε συμφωνημένη τοποθεσία και ελπίζουμε ότι θα κατευθυνθούν στη Ζαπορίζια, στο έδαφος που ελέγχεται από την Ουκρανία», δήλωσε ο Σβιάτοσλαβ Παλαμάρ, ο αναπληρωτής διοικητής του τάγματος Αζόφ σε βίντεο που ανάρτησε στο Telegram.

Λίγες ώρες νωρίτερα, το επίσημο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass ανακοίνωσε ότι μία ομάδα 25 αμάχων, ανάμεσά τους έξι παιδιά, κατάφερε να βγει από το Azovstal, ένα πελώριο χαλυβουργείο όπου έχουν αποκλειστεί εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιώτες και άμαχοι.

Ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις συνεχίζουν να πλήττουν τη Μαριούπολη

Εν τω μεταξύ ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ρωσικά αεροπλάνα συνέχισαν να εξαπολύουν επιθέσεις κατά της πολιορκημένης πόλης της Μαριούπολης, εστιάζοντας στη χαλυβουργία Azovstal όπου έχουν καταφύγει στρατεύματα και πολίτες.

Σε ανάρτηση στο Facebook, το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων αναφέρει επίσης ότι ο ουκρανικός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο τεσσάρων οικισμών στην περιφέρεια του Χαρκόβου.

Η Ρωσία αναφέρει ότι έπληξε 17 ουκρανικές εγκαταστάσεις

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έπληξαν σήμερα 17 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις με πυραύλους υψηλής ακρίβειας και ότι κατέστρεψαν ένα διοικητήριο και μία αποθήκη που χρησιμοποιείτο για την αποθήκευση ρουκετών και πυροβολικού.

Σε διαδικτυακή ανάρτηση, το υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης ότι στα αεροπορικά πλήγματα κατά τη διάρκεια της ημέρας σκοτώθηκαν περισσότεροι από 200 Ουκρανοί στρατιώτες και καταστράφηκαν 23 τεθωρακισμένα οχήματα.

Στην ανάρτηση δεν έγινε καμία αναφορά σε επίθεση στο αεροδρόμιο της Οδησσού, για την οποία ο τοπικός κυβερνήτης είπε ότι πραγματοποιήθηκε με ρωσικό πύραυλο, θέτοντας τον διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης εκτός λειτουργίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN και Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ