Ιρλανδία: Έδωσαν μετάλλιο σε όλα τα παιδιά εκτός από το μαύρο κορίτσι- Η καθυστερημένη συγγνώμη

Ιρλανδία: Έδωσαν μετάλλιο σε όλα τα παιδιά εκτός από το μαύρο κορίτσι- Η καθυστερημένη συγγνώμη Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Με καθυστέρηση περίπου ενάμιση χρόνου ζήτησε δημόσια συγγνώμη η ομοσπονδία ενόργανης γυμναστικής Ιρλανδίας για το γεγονός ότι δεν έδωσε μετάλλιο σε μαύρο κορίτσι σε εκδήλωση. 

Το εν λόγω βίντεο με το μικρό μαύρο κορίτσι να μην βραβεύεται με μετάλλιο σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κορίτσια έκανε τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες. Εν τέλει σήμερα η ομοσπονδία ζήτησε δημόσια συγγνώμη από την οικογένειά της. Το περιστατικό ωστόσο συνέβη τον Μάρτιο του 2022.

Η καθυστερημένη συγγνώμη για το μετάλλιο

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας της Ιρλανδίας ανέφερε ότι «λυπάται βαθύτατα», ότι γνωρίζει πως πρέπει να κάνει περισσότερα για να διασφαλίσει ότι «τίποτα τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί» και καταδίκασε «κάθε μορφή ρατσισμού».

Βέβαια, η σημερινή ανακοίνωση προέκυψε, επειδή την Παρασκευή, μετά τις διαστάσεις που πήρε το βίντεο στα social media, ξεκαθάρισε ότι το περιστατικό είχε λυθεί με τους γονείς του κοριτσιού ήδη από τον Αύγουστο, τονίζοντας παράλληλα ότι μετά την τελετή πήρε τελικά το μετάλλιο.

Ωστόσο, η εφημερίδα Irish Independent της Κυριακής ανέφερε ότι η μητέρα του κοριτσιού δήλωσε ότι πιστεύει πως η ομοσπονδία δεν ζήτησε δημόσια συγγνώμη και για αυτό σκοπεύει να προσφύγει στο Ίδρυμα Δεοντολογίας της Ενόργανης Γυμναστικής στην Ελβετία. 

Σημειώνεται, ότι υπήρξε έντονη κριτική από πολλούς χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένης της κορυφαίας αθλήτριας, Σιμόν Μπάιλς, η οποία ανέφερε ότι το βίντεο «της ράγισε την καρδιά», επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό σε κανένα άθλημα». 

Το αρμόδιο όργανο αθλητισμού στην Ιρλανδία ανέφερε ότι λαμβάνει μέτρα για να διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθεί το περιστατικό στο μέλλον.

«Διορίσαμε έναν ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα για να επανεξετάσει τις πολιτικές και τις διαδικασίες μας νωρίτερα φέτος και προέκυψε μια σειρά συστάσεων, τις οποίες δεσμευόμαστε πλήρως να εφαρμόσουμε, ώστε να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Θα θέλαμε επίσης να συνεργαστούμε με την οικογένεια της αθλήτριας και την Sport Against Racism Ireland (SARI) για να ακούσουμε τυχόν προτάσεις τους σχετικά με το πώς μπορούν να βελτιωθούν οι διαδικασίες μας στο θέμα αυτό. Είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε ότι η αθλήτρια συνεχίζει να συμμετέχει σε εκδηλώσεις της ομοσπονδίας και ανυπομονούμε να την καλωσορίσουμε και σε μελλοντικές εκδηλώσεις μας» σημείωσε το αρμόδιο όργανο.

Με πληροφορίες από BBC


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Διεθνή / Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων στη Συρία: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή σε ομάδα που ετοιμαζόταν να επιτεθεί σε κοινότητα Δρούζων κοντά στη Δαμασκό, μετά από αιματηρές συγκρούσεις στη νότια Συρία
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Διεθνή / Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Ο Ουκρανός Πρωθυπουργός, Ντένις Σμίχαλ, σχολιάζει την αναθεωρημένη συμφωνία για τα ορυκτά με τις ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δημιουργία κοινού επενδυτικού ταμείου και την ενίσχυση της αμερικανικής υποστήριξης για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Διεθνή / Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Ραγδαία αύξηση στις κατασχέσεις, διαφθορά σε αστυνομία και δικαιοσύνη, και καρτέλ ναρκωτικών που ελέγχουν το λιμάνι του Αμβούργου. Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα μορφή οργανωμένου εγκλήματος
LIFO NEWSROOM
«Στη Βοσνία παίζεται το μέλλον των Βαλκανίων»: Ηχηρή παρέμβαση Κροάτη πρωθυπουργού υπέρ της ένταξης στην ΕΕ

Διεθνή / «Στη Βοσνία παίζεται το μέλλον των Βαλκανίων»: Ηχηρή παρέμβαση Κροάτη πρωθυπουργού υπέρ της ένταξης στην ΕΕ

Η ενταξιακή πορεία της Βοσνίας έχει παγιδευτεί επί σειρά ετών εξαιτίας των βαθιών εθνοτικών διαιρέσεων μεταξύ Βόσνιων, Σέρβων και Κροατών, καθώς και της δυσλειτουργικής πολιτειακής δομής που επιβλήθηκε με τη Συμφωνία του Ντέιτον το 1995
LIFO NEWSROOM