ΗΠΑ: Έρευνα στο διαμέρισμα του Ρούντι Τζουλιάνι - Κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές

ΗΠΑ: Έρευνα στο διαμέρισμα του Ρούντι Τζουλιάνι - Κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Έρευνα στο διαμέρισμα του Ρούντι Τζουλιάνι, του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης και προσωπικού δικηγόρου του Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποίησαν σήμερα ομοσπονδιακοί αστυνομικοί.

Αστυνομικοί επιχειρούν να βρουν στοιχεία για τις επιχειρηματικές δοσοληψίες του στην Ουκρανία.

Ένας δικηγόρος του Τζουλιάνι, ο Μπομπ Κοστέλο, επιβεβαίωσε ότι εκτελέστηκε ένα ένταλμα έρευνας στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν. Μεταξύ των αντικειμένων που κατασχέθηκαν ήταν και ηλεκτρονικές συσκευές, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times. Ο Τζουλιάνι δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει αυτήν την εξέλιξη.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Μανχάταν ερευνά τις δοσοληψίες του Τζουλιάνι στην Ουκρανία. Μολονότι το ένταλμα δεν σημαίνει αυτομάτως ότι ο πρώην δήμαρχος έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα, υποδηλώνει ότι οι εισαγγελείς έπεισαν έναν δικαστή να το εγκρίνει, ελπίζοντας ότι θα βρεθούν στοιχεία.

«Πρόκειται για μια συνταρακτική στιγμή στην έρευνα», είπε η Τζέσικα Λέβινσον, καθηγήτρια στη Νομική Σχολή Λογιόλα του Λος Άντζελες. «Σημαίνει πολλά να εκτελείς ένταλμα έρευνας σε βάρος ενός δικηγόρου, λόγω των ζητημάτων που προκύπτουν από την προνομιακή σχέση δικηγόρου και πελάτη. Είναι ακόμη πιο σημαντικό να εκτελείς ένταλμα έρευνας σε έναν δικηγόρο που εργάστηκε για τον πρώην πρόεδρο», σημείωσε.

Ο 76χρονος Τζουλιάνι άρχισε να εκπροσωπεί τον Τραμπ τον Απρίλιο του 2018, στο πλαίσιο της έρευνας που έκανε ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ για τη ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Το φθινόπωρο του 2019 βρέθηκε στο επίκεντρο του λεγόμενου «ουκρανικού σκανδάλου» που απείλησε την προεδρία Τραμπ. Τότε αποκαλύφθηκε ότι προσπαθούσε να πείσει το Κίεβο να παράσχει επιβαρυντικές πληροφορίες για τον Τζο Μπάιντεν. Δύο άνδρες που εργάστηκαν για λογαριασμό του στην Ουκρανία, οι Λεβ Πάρνας και Ιγκόρ Φρούμαν, κατηγορήθηκαν στη Νέα Υόρκη για παραβίαση της νομοθεσίας περί χρηματοδότησης προεκλογικών εκστρατειών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM