Η Ρωσία εκτόξευσε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο - «Ξεπερνά κάθε αντιπυραυλική άμυνα», λέει ο Πούτιν

Η Ρωσία εκτόξευσε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο - «Ξεπερνά κάθε αντιπυραυλική άμυνα», λέει ο Πούτιν Facebook Twitter
0

Η Ρωσία ανακοίνωσε τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου τύπου Sarmat. Ο εν λόγω πύραυλος μπορεί να δεχτεί προσθήκη πυρηνικής κεφαλής. 

Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, η εν λόγω εξέλιξη θα δώσει τροφή για σκέψη στους εχθρούς της Μόσχας. Ο Πούτιν επικαλούμενος τον στρατό ανέφερε ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από το Πλεσέτσκ στα βορειοδυτικά της χώρας και έπληξε στόχους στη χερσόνησο Καμτσάτκα στην Άπω Ανατολή.

«Το νέο σύστημα έχει τα υψηλότερα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά και είναι ικανό να ξεπεράσει όλα τα σύγχρονα μέσα αντιπυραυλικής άμυνας. Δεν υπάρχει κάτι ανάλογο στον κόσμο και δε θα υπάρχει για πολύ καιρό ακόμη», είπε ο Ρώσος πρόεδρος. 

«Αυτό το πραγματικά μοναδικό όπλο θα ενισχύσει το μαχητικό δυναμικό των ενόπλων δυνάμεών μας, θα διασφαλίσει αξιόπιστα την ασφάλεια της Ρωσίας από εξωτερικές απειλές και θα δώσει τροφή για σκέψη σε όσους, στη φωτιά της φρενήρης επιθετικής ρητορικής, προσπαθούν να απειλήσουν τη χώρα μας».

Ο Sarmat είναι ένας νέος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος τον οποίο η Ρωσία αναμένεται να αναπτύξει με 10 ή περισσότερες κεφαλές σε κάθε πύραυλο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

Είναι υπό ανάπτυξη εδώ και χρόνια και έτσι η δοκιμαστική εκτόξευση του δεν αποτελεί έκπληξη για τη Δύση, αλλά έρχεται σε μια στιγμή ακραίας γεωπολιτικής έντασης λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM
Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM