Η Ρωσία εκτόξευσε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο - «Ξεπερνά κάθε αντιπυραυλική άμυνα», λέει ο Πούτιν

Η Ρωσία εκτόξευσε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο - «Ξεπερνά κάθε αντιπυραυλική άμυνα», λέει ο Πούτιν Facebook Twitter
0

Η Ρωσία ανακοίνωσε τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου τύπου Sarmat. Ο εν λόγω πύραυλος μπορεί να δεχτεί προσθήκη πυρηνικής κεφαλής. 

Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, η εν λόγω εξέλιξη θα δώσει τροφή για σκέψη στους εχθρούς της Μόσχας. Ο Πούτιν επικαλούμενος τον στρατό ανέφερε ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από το Πλεσέτσκ στα βορειοδυτικά της χώρας και έπληξε στόχους στη χερσόνησο Καμτσάτκα στην Άπω Ανατολή.

«Το νέο σύστημα έχει τα υψηλότερα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά και είναι ικανό να ξεπεράσει όλα τα σύγχρονα μέσα αντιπυραυλικής άμυνας. Δεν υπάρχει κάτι ανάλογο στον κόσμο και δε θα υπάρχει για πολύ καιρό ακόμη», είπε ο Ρώσος πρόεδρος. 

«Αυτό το πραγματικά μοναδικό όπλο θα ενισχύσει το μαχητικό δυναμικό των ενόπλων δυνάμεών μας, θα διασφαλίσει αξιόπιστα την ασφάλεια της Ρωσίας από εξωτερικές απειλές και θα δώσει τροφή για σκέψη σε όσους, στη φωτιά της φρενήρης επιθετικής ρητορικής, προσπαθούν να απειλήσουν τη χώρα μας».

Ο Sarmat είναι ένας νέος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος τον οποίο η Ρωσία αναμένεται να αναπτύξει με 10 ή περισσότερες κεφαλές σε κάθε πύραυλο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

Είναι υπό ανάπτυξη εδώ και χρόνια και έτσι η δοκιμαστική εκτόξευση του δεν αποτελεί έκπληξη για τη Δύση, αλλά έρχεται σε μια στιγμή ακραίας γεωπολιτικής έντασης λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Ο Ερίκ Σιοτί των Ρεπουμπλικανών καθαιρέθηκε για τη σύμπλευση με τη Λεπέν και αρνείται να φύγει

Διεθνή / Γαλλία: Ο Ερίκ Σιοτί των Ρεπουμπλικανών καθαιρέθηκε για τη σύμπλευση με τη Λεπέν και αρνείται να φύγει

Οι σκηνές έξω από τα κλειδωμένα γραφεία των Ρεπουμπλικανών μαρτυρούν το χάος που επικρατεί στη γαλλική πολιτική σκηνή, μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών
NEWSROOM