Η Μόσχα διόρισε δική της δήμαρχο στη Μελιτόπολη - «Προσαρμοστείτε στη νέα πραγματικότητα»

Η Μόσχα διόρισε δική της δήμαρχο στη Μελιτόπολη - «Προσαρμοστείτ στη νέα πραγματικότητα» Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Η Ρωσία διόρισε μια φιλορώσα βουλευτή στη θέση του εκλεγμένου δημάρχου της Μελιτόπολης που απήχθη από τα ρωσικά στρατεύματα, την ώρα που ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διατύπωνε απειλές εναντίον ενδεχόμενων συνεργατών και υποστηρικτών της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η βουλευτής Γκαλίνα Ντανιλτσένκο, η οποία διορίστηκε στη θέση του απαχθέντος εκλεγμένου δημάρχου Ιβάν Φεντόροφ, κάλεσε τους κατοίκους της Μελιτόπολης να «προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα».

Η ίδια ζήτησε από τους κατοίκους να σταματήσουν να διαδηλώνουν κατά των ρωσικών δυνάμεων κατοχής και υπογράμμισε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν στην πόλη άνθρωποι που μπορεί να προσπαθήσουν να αποσταθεροποιήσουν «την κατάσταση και να προκαλέσουν αντίδραση κακής συμπεριφοράς».

Η Ντανιλτσένκο είπε ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει μια Λαϊκή Επιτροπή η οποία θα επιλύσει τα ζητήματα της Μελιτόπολης, όπου ζουν περίπου 150.000 άνθρωποι, και της ευρύτερης περιφέρειάς της.

Ωστόσο, ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του πως αυτοί που θα δελεασθούν από προσφορές των Ρώσων εισβολέων υπογράφουν οι ίδιοι την ετυμηγορία σε βάρος τους. «Η ετυμηγορία είναι να ακολουθήσουν τους περισσότερους από 12.000 εισβολείς που δεν μπόρεσαν να καταλάβουν εγκαίρως γιατί δεν θα έπρεπε να επιτεθούν στην Ουκρανία».

Η ουκρανική πλευρά έχει δηλώσει ότι περισσότεροι από 12.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο στην Ουκρανία, κάτι που δεν είναι δυνατό να επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή.

Με τη δήλωσή του ο Ζελένσκι αναφερόταν σε πρόσφατα γεγονότα στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη της περιφέρειας της Χερσώνας στη νότια Ουκρανία.

Εκεί η Ρωσία προσπαθεί «να επαναλάβει τη θλιβερή εμπειρία του σχηματισμού ψευδοδημοκρατιών», δήλωσε ο Ζελένσκι. «Εκβιάζουν τοπικούς ηγέτες, ασκούν πίεση σε βουλευτές, ψάχνουν για να δωροδοκήσουν κάποιον», δήλωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Διεθνή / Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Η χώρα της Καραϊβικής έχει υποστεί τρία μεγάλα μπλακ άουτ αυτόν τον μήνα, καθώς το εμπάργκο καυσίμων από τις ΗΠΑ έχει περιορίσει τις εισαγωγές πετρελαίου, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων
THE LIFO TEAM
ΤΣΕΛΣΙ ΚΗΠΟΣ ΗΔΟΝΗ

Διεθνή / «Κήπος της ηδονής» στο Τσέλσι: Η πρόταση της Βασιλικής Κηπουρικής Εταιρείας που αιφνιδίασε

Εμπνευσμένος από τη θεά Αφροδίτη και χρηματοδοτούμενος από εταιρεία ερωτικών παιχνιδιών, ο κήπος του φετινού Chelsea Flower Show ενδέχεται να προκαλέσει «σοκ» στους επισκέπτες, γράφει ο Guardian
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ REUTERS ΕΡΤ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Αναλυτής του Reuters στα ελληνικά: «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τρελός πρόεδρος και κάνει τρελά πράγματα»

«Ίσως απλώς φύγει από το χάλι που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, δεν ξέρεις τι να πιστέψεις, λέει τρία διαφορετικά πράγματα μέσα σε μια ώρα που όλα είναι αντιφατικά μεταξύ τους», είπε ο Hugo Dixon στην ΕΡΤ
THE LIFO TEAM