Η Meta ξεμπλοκάρει τους λογαριασμούς του Τραμπ σε Facebook και Instagram

Η Meta ξεμπλοκάρει στους λογαριασμούς του Τραμπ σε Facebook και Instagram Facebook Twitter
Ντόναλντ Τραμπ/ Φωτ.: EPA
0

Την άρση των περιορισμών στους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook και το Instagram που είχαν επιβληθεί μετά την αιματηρή εισβολή ακροδεξιών υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, στις 6 Ιανουαρίου 2021, ανακοίνωσε η Meta ενόψει αμερικανικών εκλογών

Ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είχε αναστείλει επ’ αόριστον τους λογαριασμούς του Τραμπ, αφού ο Ρεπουμπλικάνος εξήρε τους υποστηρικτές του που εισέβαλαν στις 6 Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο. Ακολούθως, τον Μάρτιο του 2023 η Meta αποκατέστησε τους λογαριασμούς του, αλλά είχε επισημάνει ότι θα παρακολουθεί τις αναρτήσεις του Τραμπ για ενδεχόμενες νέες παραβιάσεις των κανόνων της εταιρείας, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν εκ νέου στην αναστολή του.

«Εξετάζοντας την ευθύνη μας να επιτρέπουμε την πολιτική έκφραση, πιστεύουμε ότι ο αμερικανικός λαός θα πρέπει να είναι σε θέση να ακούει τους υποψήφιους για τη προεδρία από την ίδια βάση», εξήγησε η Meta.

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ αποκλείστηκε το 2021 από το YouTube και από το Twitter, στο οποίο ήταν ιδιαίτερα ενεργός έχοντας και περισσότερους από 85 εκατ. ακόλουθους. Πλέον επικοινωνεί με τους υποστηρικτές του πρωτίστως μέσω του Truth Social, μια πλατφόρμα που δημιούργησε ο ίδιος, η οποία ωστόσο δεν έχει καταφέρει να κερδίσει το ευρύ κοινό. Ο λογαριασμός του Τραμπ στο Χ αποκαταστάθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Ίλον Μασκ, λίγο αφού αγόρασε την εταιρεία το 2022, αν και έκτοτε έχει κάνει μόλις μία ανάρτηση.

Στον λογαριασμό του στο Facebook, τον οποίο ακολουθούν 34 εκατ. χρήστες, συνήθως αναδημοσιεύει αναρτήσεις από το Truth Social, αναρτά προσκλήσεις σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, βίντεο της εκστρατείας του και memes κυρίως για να επιτεθεί στον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM