Η Κομισιόν πρότεινε την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Αλβανία και ΠΓΔΜ

Η Κομισιόν πρότεινε την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Αλβανία και ΠΓΔΜ Facebook Twitter
0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα στα κράτη - μέλη της ΕΕ να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει το Συμβούλιο (που εκπροσωπεί τα κράτη μέλη) να αποφασίσει να ανοίξει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», δήλωσε η Μογκερίνι σε συνέντευξη Τύπου στο Στρασβούργο, όπου συνεδριάζει η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Κομισιόν έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις ετήσιες εκθέσεις της για τις χώρες Διεύρυνσης στην ΕΕ (Δυτικά Βαλκάνια και Τουρκία).

«Η Επιτροπή προτείνει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την πΓΔΜ και την Αλβανία για να ενθαρρύνει τις χώρες αυτές να συνεχίσουν στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων», σημείωσε η Μογκερίνι.

Τόνισε, ωστόσο, ότι τον τελικό λογο τον έχει το Συμβούλιο των υπουργών της ΕΕ, το οποίο σημειώνεται ότι ως σήμερα δεν έχει δώσει το «πράσινο φως» για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM