Η Κομισιόν δεσμεύεται να αντιδράσει «σθεναρά» στα σχέδια Τραμπ για επιβολή δασμών

Η Κομισιόν δεσμεύεται να αντιδράσει «σθεναρά» στα σχέδια Τραμπ για επιβολή δασμών Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προανήγγειλε ότι θα αντιδράσει «σθεναρά» στους «αδικαιολόγητους φραγμούς στο ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο», αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα ανακοινώσει σύντομα την επιβολή δασμών 25% στις εισαγωγές από την ΕΕ.

«Η ΕΕ θα αντιδράσει σθεναρά και άμεσα ενάντια στους αδικαιολόγητους φραγμούς στο ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο, ακόμη και όταν οι δασμοί χρησιμοποιούνται για την αμφισβήτηση θεμιτών και αμερόληπτων πολιτικών», ανέφερε εκπρόσωπος της Κομισιόν που κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Τραμπ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μεγαλύτερη ελεύθερη αγορά στον κόσμο. Και έχει ωφελήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα ο Τραμπ κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσε ότι οι δασμοί που θα επιβάλει στην ΕΕ θα αφορούν τα αυτοκίνητα και άλλα πράγματα. Υποστήριξε, μάλιστα, για ποιο λόγο υπάρχει η ΕΕ: «Φτιάχτηκε για να... τις ΗΠΑ (screw the US) και έκαναν καλή δουλειά. Όμως, τώρα είμαι εγώ ο πρόεδρος».

«Ακούστε, ας είμαστε ειλικρινείς, η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάστηκε για να προκαλεί μπελάδες στις ΗΠΑ", δήλωσε, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι στα ευρωπαϊκά προϊόντα θα επιβληθούν «σύντομα» τελωνειακοί δασμοί ύψους 25%.

Σε ερώτημα για την πιθανότητα να απαντήσουν οι Ευρωπαίοι, ο Τραμπ είπε ότι «δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Θα προσπαθήσουν, αλλά δεν μπορούν. Η ανταπόδοση δεν θα είναι επιτυχημένη γιατί και εμείς θα αδιαφορήσουμε και δεν θα αγοράζουμε τίποτα. Αν γίνει αυτό, θα κερδίσουμε».

Εξήγησε ακόμη ότι η ΕΕ εκμεταλλεύτηκε τις ΗΠΑ και για αυτό θα επιβάλλει τους δασμούς. «Θα είναι στο 25%, γενικά μιλώντας, και θα είναι στα αυτοκίνητα και σε άλλα πράγματα», ανέφερε. Είναι διαφορετική περίπτωση από τον Καναδά που «μας εκμεταλλεύτηκε με διαφορετικό τρόπο».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Διεθνή / Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Η Σουηδή ακτιβίστρια ταξίδεψε από το Ισραήλ στη Γαλλία και από εκεί αναχώρησε για τη Σουηδία, ενώ η παρουσία της στο αεροδρόμιο του Παρισιού συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Διεθνή / Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Η οικονομική ζημιά από τις ταραχές στο Λος Άντζελες εκτιμάται ήδη σε εκατομμύρια δολάρια, ενώ η ψυχολογική επίδραση στις κοινότητες μεταναστών είναι εκτεταμένη
LIFO NEWSROOM
Τέξας: Κατηγορείται για φόνο άνδρας που έδωσε κρυφά χάπι άμβλωσης στη σύντροφό του

Διεθνή / Τέξας: Κατηγορείται για φόνο γιατί έριξε χάπι άμβλωσης στο ποτό της εγκυμονούσας συντρόφου του

Η γυναίκα είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως ήθελε να κρατήσει το παιδί, ενώ ο άνδρας είχε εκφράσει την επιθυμία να προχωρήσουν σε διακοπή της κύησης, προσφερόμενος να καλύψει το κόστος
LIFO NEWSROOM
Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Διεθνή / Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Τα «άφαντα» πολυτελή αυτοκίνητα και η απόπειρα αυτοκτονίας για μία ηθοποιό - Έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο της Σμύρνης σε ποινή 14 ετών και δύο μηνών για ληστεία και συκοφαντία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ