Η Καταλονία δεν υπακούει: Το κοινοβούλιο θα συγκληθεί κανονικά τη Δευτέρα

Η Καταλονία δεν υπακούει: Το κοινοβούλιο θα συγκληθεί κανονικά τη Δευτέρα Facebook Twitter
0

Το κοινοβούλιο της Καταλονίας θα συγκληθεί τη Δευτέρα αψηφώντας την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την απαγόρευση σύγκλησης της ολομέλειας του τοπικού κοινοβουλίου , δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του καταλανικού τμήματος εξωτερικών υποθέσεων.

 

Βαθαίνοντας την αντιπαράθεση ανάμεσα σε εκείνους που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της πλούσιας βορειοανατολικής περιοχής και στην ισπανική κεντρική κυβέρνηση, ο Ραούλ Ρομέβα δήλωσε στο BBC πως το περιφερειακό κοινοβούλιο της Καταλονίας θα λάβει μια απόφαση για την ανεξαρτησία.

 

Χθες το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας ανέστειλε τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου της Καταλονίας που είχε προγραμματισθεί για τη Δευτέρα και κατά την οποία οι καταλανοί ηγέτες αναμενόταν να ανακηρύξουν μονομερώς την ανεξαρτησία της Καταλονίας από την Ισπανία, έπειτα από τη διεξαγωγή, την 1η Οκτωβρίου, ενός απαγορευμένου δημοψηφίσματος για την απόσχιση.

 

«Το κοινοβούλιο θα συζητήσει, το κοινοβούλιο θα συγκληθεί. Θα υπάρξει συζήτηση και αυτό είναι σημαντικό», δήλωσε ο Ρομέβα στο BBC απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα συμβεί τη Δευτέρα. Είπε πως η κρίση θα επιλυθεί με πολιτικά, όχι δικαστικά, μέσα.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: «Υπάρχνουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

Διεθνή / Ιταλία: «Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

«Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να είπε ο Βασίλε Φρουμουζάκε μέσα στη φυλακή - Οι Αρχές επεκτείνουν τώρα την έρευνα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες πέντε ετών και σε καταλόγους αγνοουμένων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ
Ιταλία: 32χρονος ομολόγησε γυναικοκτονίες σεξεργατριών - Θεωρείται κατά συρροή δολοφόνος

Διεθνή / Ιταλία: 32χρονος ομολόγησε γυναικοκτονίες σεξεργατριών - Θεωρείται κατά συρροή δολοφόνος

«Βασίλε Φρουμουζάκε: Ο υποδειγματικός πατέρας που έκρυβε έναν κατά συρροή δολοφόνο», γράφουν τα ιταλικά ΜΜΕ για τον άνδρα που έχει ομολογήσει δύο γυναικοκτονίες μετά από βασανισμό και ερευνάται για άλλα εγκλήματα
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ