Η Beyoncé κάποτε πάλευε με αϋπνίες και δίαιτες: «Το σώμα σού λέει όσα πρέπει να ξέρεις»

Η Beyoncé κάποτε πάλευε με αϋπνίες και δίαιτες: «Το σώμα σού λέει όσα πρέπει να ξέρεις» Facebook Twitter
0

Η Beyoncé μίλησε ανοιχτά για τις μάχες που έχει δώσει μες στα χρόνια ως μητέρα, μουσικός και δημόσιο πρόσωπο αναφορικά με την υγεία της. 

Η 39χρονη τραγουδίστρια, που πρωταγωνιστεί στο εξώφυλλο του τεύχους ICONS του Harper's Bazaar, αφιέρωσε ένα μεγάλο κομμάτι της συνέντευξής της στη σημασία της σωματικής και ψυχικής υγείας. 

«Νομίζω ότι, όπως πολλές γυναίκες, έχω νιώσει την πίεση του να είμαι το επίκεντρο της οικογένειας και της παρέας μου και δεν συνειδητοποίησα το κόστος που έχει στην σωματική και ψυχική υγεία μου», είπε. «Δεν έβαζα πάντα τον εαυτό μου ως προτεραιότητα». 

Προχωρώντας σε λεπτομέρειες, εξήγησε, «Προσωπικά έχω παλέψει με την αϋπνία από τις περιοδείες για περισσότερο από τη μισή μου ζωή. Χρόνια εξάντλησης και τραυματισμών από τον χορό στα τακούνια. Από το στρες στα μαλλιά και το δέρμα μου, από λακ και βαφές, μέχρι την θερμότητα από το σίδερο για μπούκλες και το έντονο μακιγιάζ ενώ ίδρωνα επί σκηνής». 

Μετά από χρόνια σωματικής εξάντλησης λόγω των περιοδειών, η Beyoncé είπε ότι «ανακάλυψε πολλά μυστικά και τεχνικές για να δείχνει άψογη σε κάθε σόου». Ωστόσο παραδέχθηκε πως, «Ξέρω ότι για να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, πρέπει να με φροντίσω και να ακούω το σώμα μου». 

Δεν αφουγκραζόταν, όμως, πάντα τις ανάγκες της. Η Beyoncé είπε στο Harper's Bazaar ότι κάποτε πάλευε με την εικόνα που είχε κυρίως για το σώμα της.

«Στο παρελθόν, περνούσα πάρα πολύ χρόνο με δίαιτες», είπε, εξηγώντας ότι «είχα παρεξηγήσει τι σημαίνει φροντίζω τον εαυτό μου, νόμιζα ήταν γυμναστική και να προσέχω πολύ το σώμα μου». 

Μετά την γέννηση των διδύμων, Rumi και Sir Carter, που είναι σήμερα 4 ετών, η Beyoncé αποκάλυψε την δίαιτα που έκανε για να χάσει βάρος ενόψει της συναυλίας της στο Coachella, το 2018. Σε βίντεο που δημοσίευσε στο κανάλι της στο YouTube, το 2019, η τραγουδίστρια αναφέρθηκε στη ζυγαριά ως τον «εφιάλτη κάθε γυναίκας», πριν αποκαλύψει ότι ζύγιζε σχεδόν 80 κιλά. 

Στο σύντομο βίντεο, η Beyoncé είπε ότι έκανε δίαιτα «χωρίς ψωμί, υδατάνθρακες, ζάχαρη, γαλακτοκομικά, κρέας, ψάρι ή αλκοόλ», προσθέτοντας, «Πεινάω». 

Σήμερα λέει ότι η προσέγγισή της είναι περισσότερο ολιστική. «Η υγεία μου, το πώς νιώθω όταν ξυπνάω το πρωί, η ψυχική ηρεμία μου, πόσες φορές χαμογελάω, τι ταΐζω το μυαλό μου και το σώμα μου- αυτά είναι τα πράγματα που εστιάζω», είπε. 

Λίγο πριν γίνει 40, σημειώνει ότι πλέον δίνει μεγαλύτερη σημασία στην ψυχική υγεία της και την ανάγκη φροντίδας του εαυτού της. 

«Τρέφομαι σωστά, επικεντρώνομαι στην ενέργεια και καταγράφω τα σημάδια που μου δίνει το σώμα μου. Το σώμα σού λέει όσα χρειάζεται να ξέρεις, αλλά πρέπει να μάθεις να το ακούς», τονίζει. «Είναι ολόκληρη διαδικασία να αλλάξεις συνήθειες και να αφήσεις πίσω τα πατατάκια και το χάος», προσθέτει. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Τουλάχιστον 15 νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερις δημοσιογράφοι, σε ισραηλινά πλήγματα εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ

Διεθνή / Γάζα: Τουλάχιστον 15 νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερις δημοσιογράφοι, σε ισραηλινά πλήγματα εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν το δεύτερο πλήγμα του Ισραήλ εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ εξαπολύθηκε αφού διασώστες, δημοσιογράφοι και άλλοι έσπευσαν στον χώρο όπου είχε σημειωθεί η πρώτη επίθεση
LIFO NEWSROOM
Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει στο Βιετνάμ: 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Διεθνή / Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει στο Βιετνάμ: 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Ο Κατζίκι, ο πέμπτος τυφώνας που πλήττει το Βιετνάμ φέτος, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη θάλασσα, στον Κόλπο του Τονκίν, όπου προκαλεί κύματα ύψους ως και 9,5 μέτρων
LIFO NEWSROOM
Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Διεθνή / Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε για ακόμη μια φορά ότι «το τρομοκρατικό καθεστώς των Χούτι θα πληρώσει πολύ ακριβά για τις επιθέσεις του εναντίον του κράτους του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Μενέντεζ: «Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει» - Η αντίδραση της κόρης του Έρικ μετά την απόρριψη αποφυλάκισης

Διεθνή / Υπόθεση Μενέντεζ: «Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει» - Η αντίδραση της κόρης του Έρικ μετά την απόρριψη αποφυλάκισης

«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να είναι ελεύθεροι» γράφει σε ανάρτησή της στα social media λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του πατέρα της
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: «Οι Ρώσοι για πρώτη φορά έκαναν σημαντικές παραχωρήσεις για να τερματιστεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: Η Ρωσία έκανε πρώτη φορά σημαντικές παραχωρήσεις για να τελειώσει ο πόλεμος

«Ο πόλεμος δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της Ευρώπης, ούτε των ΗΠΑ και πιστεύουμε ότι ούτε η Ρωσία ή η Ουκρανία έχουν συμφέρον να συνεχιστεί», ξεκαθαρίζει ο Αμερικανός αντιπρόεδρος
LIFO NEWSROOM
Υπό ποιους όρους o Πόύτιν θα αποδεχόταν μία ειρηνευτική συμφωνία με Ουκρανία

Διεθνή / Υπό ποιους όρους η Ρωσία θα αποδεχόταν μία ειρηνευτική συμφωνία με Ουκρανία

Την ώρα που διεθνείς αναλυτές βλέπουν πως η Ρωσία καθυστερεί κάθε σχέδιο, για συνάντηση Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε διορία δύο εβδομάδων στον Ρώσο πρόεδρο για να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του
LIFO NEWSROOM