Η Αυστρία δίνει μπόνους 1.000 ευρώ σε όποιον πρόσφυγα επιστρέψει στη Συρία

Η Αυστρία δίνει μπόνους 1.000 ευρώ σε όποιον πρόσφυγα επιστρέψει στη Συρία Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Η κυβέρνηση της Αυστρίας της οποίας ηγούνται οι συντηρητικοί δήλωσε την Παρασκευή ότι προσφέρει στους Σύρους πρόσφυγες «μπόνους επιστροφής» 1.000 ευρώ για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους μετά την πτώση του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο συντηρητικός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ αντέδρασε γρήγορα στην ανατροπή του Άσαντ την Κυριακή, λέγοντας την ίδια μέρα ότι η κατάσταση ασφαλείας στη Συρία θα πρέπει να επανεκτιμηθεί ώστε να επιτραπεί η απέλαση Σύριων προσφύγων. Η απέλαση ανθρώπων παρά τη θέλησή τους δεν είναι δυνατή μέχρι να καταστεί σαφέστερο ποια κατεύθυνση ακολουθεί η Συρία. Προς το παρόν, η κυβέρνηση της Αυστρίας έχει πει ότι θα επικεντρωθεί στις εθελοντικές απελάσεις. Επίσης, έχει σταματήσει να διεκπεραιώνει τις αιτήσεις ασύλου των Σύριων, όπως και περισσότερες από δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως πολλοί συντηρητικοί στην Ευρώπη, ο Νεχάμερ δέχεται πιέσεις από την ακροδεξιά, με τις δύο ομάδες να φαίνεται συχνά να προσπαθούν να υπερθεματίσουν η μία την άλλη σε σκληρές μεταναστευτικές πολιτικές. Οι Σύροι είναι η μεγαλύτερη ομάδα αιτούντων άσυλο στην Αυστρία, ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η Αυστρία θα υποστηρίξει τους Σύρους που επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με ένα μπόνους επιστροφής 1.000 ευρώ. Η χώρα χρειάζεται τώρα τους πολίτες της για να ανοικοδομηθεί», δήλωσε ο Νεχάμερ σε αγγλόφωνη ανάρτηση στο X.

Το πόσοι Σύροι θα δεχτούν την προσφορά μένει να φανεί. Με τον εθνικό αερομεταφορέα Austrian Airlines να έχει αναστείλει τις πτήσεις προς τη Μέση Ανατολή λόγω της κατάστασης ασφαλείας, το αυστριακό μπόνους ενδέχεται να μην καλύπτει καν πλήρως τα ταξίδια.

Ένα εισιτήριο οικονομικής θέσης απλής μετάβασης σε έναν μήνα για τη Βηρυτό, ένα κοινό σημείο εκκίνησης για όσους κατευθύνονται στη Δαμασκό, κοστίζει επί του παρόντος τουλάχιστον 1.066,10 ευρώ στην Turkish Airlines, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας της Αυστρίας ήρθε πρώτο στις κοινοβουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου με περίπου 29% των ψήφων, αλλά, καθώς δεν υπήρχε κανένας πιθανός εταίρος συνασπισμού, ο Νεχάμερ ηγείται των συνομιλιών συνασπισμού.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM
CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ μετά το ναυάγιο συνομιλιών με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία αποκλεισμού κάθε πλοίου που επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM