H ένταση συνεχίζεται: Ο ΥΠΟΙΚ της Βρετανίας προειδοποιεί την Ε.Ε. για το Brexit

H ένταση συνεχίζεται: Ο ΥΠΟΙΚ της Βρετανίας προειδοποιεί την Ε.Ε. για το Brexit Facebook Twitter
3

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ προειδοποιεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι, εάν δεν υπάρξει μία «ολοκληρωμένη εμπορική σχέση» μετά το Brexit, η κυβέρνηση θα αναγκασθεί να βρει τρόπους ώστε η χώρα να παραμείνει ανταγωνιστική.

 

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, ο Φίλιπ Χάμοντ τονίζει ότι η Βρετανία διαθέτει ήδη ένα ανταγωνιστικό φορολογικό σύστημα το οποίο «δεν είναι ενδεικτικό μίας κούρσας προς τα κάτω», ενός ανταγωνισμού για τη θέσπιση όλο και χαμηλότερων φορολογικών συντελεστών.

 

«Πρέπει να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί. Ο καλύτερος τρόπος γι' αυτό είναι να έχουμε μία ολοκληρώμενη εμπορική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ενωση, τους κοντινότερους γείτονές μας», είπε.

 

«Αλλά, εάν δεν μπορούμε να το επιτύχουμε, τότε θα αναγκασθούμε να βρούμε άλλους τρόπους για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί, διότι η πρώτιστη υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει ότι ο λαός μας θα είναι σε θέση να διατηρήσει το βιοτικό του επίπεδο».

 

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

σχόλια

3 σχόλια
Με την διαφορά ότι η εποχή που ο ήλιος δεν βασίλευε ποτέ στη βρετανική αυτοκρατορία έχει περάσει προ πολλού. Δεν είναι σε θέση να κάνει πόλεμο του οποίου, να κλείσει όλες τις βιοτεχνίες υφασμάτων τις Ινδίας για να αγοράζουν οι Ινδοί βιομηχανικά υφάσματα από το Μάντσεστερ και καλό θα είναι να κοιτάξει μην χάσει και την Σκωτία.
"...η πρώτιστη υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει ότι ο λαός μας θα είναι σε θέση να διατηρήσει το βιοτικό του επίπεδο"Με το Brexit ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ