Google: Διακανονισμός 3,8 εκατ. μετά τις κατηγορίες για διακρίσεις στις προσλήψεις και τους μισθούς

Google: Διακανονισμός 3,8 εκατ. μετά τις κατηγορίες για διακρίσεις στις προσλήψεις και τους μισθούς Facebook Twitter
EPA
0

Η Google θα δαπανήσει 3,8 εκατομμύρια δολάρια σε διακανονισμό για τους ισχυρισμούς για ανεπαρκείς αμοιβές σε γυναίκες και ότι παρέκαμπτε γυναίκες και Ασιάτες υποψηφίους για δουλειά.

Στον διακανονισμό, που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, περιλαμβάνεται ποσό 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων για αναδρομικές πληρωμές. Οι ισχυρισμοί εναντίον της Google προέκυψαν έπειτα από συνηθισμένο έλεγχο που έγινε πριν από αρκετά χρόνια, για το αν η Google συμμορφώνεται με τους κανονισμούς, μια διαδικασία που προβλέπεται καθώς η εταιρεία είναι προμηθευτής της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Η Google εξέφρασε την ικανοποίησή της, για τη ρύθμιση της υπόθεσης. Το αρμόδιο γραφείο βρήκε «προκαταρκτικές ενδείξεις» ότι από το 2014 έως το 2017 η Google κατά διαστήματα πλήρωνε ανεπαρκώς 2.783 γυναίκες στην ομάδα μηχανικής λογισμικού, στο Mountain View της Καλιφόρνια και στο Σιάτλ.

Επίσης οι ερευνητές διαπίστωσαν διαφορές στα ποσοστά πρόσληψης σε βάρος γυναικών και Ασιατών υποψηφίων, το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Αυγούστου 2017, για θέσεις στον τομέα μηχανικής λογιασμικού στο Σαν Φρανσίσκο και το Σάνιβεϊλ της Καλιφόρνια, όπως και στο Κέρκλαντ της Ουάσινγκτον.

Ο διακανονισμός περιλαμβάνει 2,6 εκατομμύρια δολάρια, σε αναδρομικά προς 5.500 εργαζομένους και υποψήφιους, ενώ καλεί την Google να επανεξετάσει τις πρακτικές της για τις προσλήψεις και τους μισθούς.

Επίσης, η εταιρεία θα βάλει στην άκρη 1,25 εκατομμύρια δολάρια για αναπροσαρμογές μισθών την επόμενη πενταετία σε μηχανικούς πληροφορικής στο Mountain View, το Κέρκλαντ, το Σιάτλ και τη Νέα Υόρκη. Τα χρήματα από αυτό το κονδύλι που δεν θα χρησιμοποιηθούν θα δαπανηθούν σε προσπάθειες για την πολυπολιτισμικότητα στην Google.

«Πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει να αμείβονται με βάση τη δουλειά που κάνουν και όχι με βάση το ποιοι είναι και επενδύουμε σημαντικά στο να γίνουν οι διαδικασίες πρόσληψης και αποζημίωσης δίκαιες και αμερόληπτες», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Διεθνή / Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Τα δέκα εκλεγμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας άρχισαν συνομιλίες για το απορριφθέν σχέδιο στα τέλη Αυγούστου, αντιδρώντας στην επίσημη κήρυξη από τον ΟΗΕ κατάστασης λιμού στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM