Γερμανία: Δεκάδες συλλήψεις ακροδεξιών και πρώην στρατιωτικών που σχεδίαζαν πραξικόπημα

Γερμανία: Δεκάδες συλλήψεις ακροδεξιών και πρώην στρατιωτικών που σχεδίαζαν πραξικόπημα Facebook Twitter
0

Στη σύλληψη 25 ατόμων προχώρησαν οι γερμανικές Αρχές κατά τη διάρκεια εφόδων σε όλη τη χώρα. Οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι για συνωμοσία με σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης.

Οι πληροφορίες που έρχονται από τα γερμανικά μέσα αναφέρουν πως πρόκειται για ομάδα ακροδεξιών και πρώην στρατιωτικών, που σχεδίαζε να εισβάλει στο Κοινοβούλιο και να αναλάβει την εξουσία. 

Ένας Γερμανός, που αναφέρεται ως πρίγκιπας, με το όνομα Ερρίκος ΧΙΙΙ, 71 ετών, φέρεται να είχε κεντρική θέση στα σχέδιά τους. Μεταξύ των συλληφθέντων σε συνολικά 11 γερμανικές πόλεις είναι και δύο αρχηγικά στελέχη

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν στα γερμανικά κρατίδια της Βάδης-Βυρτεμβέργης, της Βαυαρίας, του Βερολίνου, της Έσσης, της Κάτω Σαξονίας, της Σαξονίας, της Θουριγγίας, καθώς και στην Αυστρία και την Ιταλία, ανέφεραν οι Αρχές.

Στους συνωμότες φέρεται να συμπεριλαμβάνονται μέλη του εξτρεμιστικού κινήματος Reichsbürger (Πολίτες του Ράιχ), το οποίο βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο της γερμανικής αστυνομίας για βίαιες επιθέσεις και ρατσιστικές θεωρίες συνωμοσίας. Αρνούνται, επίσης, να αναγνωρίσουν το σύγχρονο γερμανικό κράτος.

Περί τα 50 άτομα, άνδρες και γυναίκες, φαίνεται ότι είναι μέλη της οργάνωσης που φέρεται να σχεδίαζε την ανατροπή της Δημοκρατίας και την αντικατάστασή της με ένα νέο μοντέλο, κατά το πρότυπο της Γερμανίας του 1871.

«Δεν έχουμε ακόμα όνομα για την ομάδα» ανέφερε εκπρόσωπος των διωκτικών Αρχών.

Με πληροφορίες από BBC/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ