Γάζα: Τελικά, πόσα νεογνά από το νοσοκομείο Αλ Σίφα έφτασαν στην Αίγυπτο;

Γάζα: Τελικά πόσα πρόωρα βρέφη από το νοσοκομείο Αλ Σίφα έφτασαν στην Αίγυπτο; Facebook Twitter
Φωτ. : Twitter / PRCS
0

Χάος επικρατεί τις τελευταίες ώρες, σχετικά με τον αριθμό των νεογνών που απομακρύνθηκε λίγες ώρες πριν από το νοσοκομείο Αλ Σίφα με προορισμό την Αίγυπτο, καθώς έφτασαν λιγότερα.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για 28 ή για 29 νεογνά που έφτασαν στην Αίγυπτο, ενώ αρχικά είχε γίνει λόγος για τη μεταφορά 31 νεογνών, που έφυγαν από το νοσοκομείο Αλ Σίφα και πέρασαν τα σύνορα της Αιγύπτου από το πέρασμα της Ράφα για να λάβουν ιατρική φροντίδα.

Τα νεογέννητα απομακρύνθηκαν χθες από το νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα, όπου αρκετά άλλα έχασαν τη ζωή τους, εν μέσω κατάρρευσης των ιατρικών υπηρεσιών και εξαιτίας των διακοπών στην ηλεκτροδότηση όταν εξαντλήθηκαν τα καύσιμα.

Για την απομάκρυνσή τους, υπήρξε συντονισμός με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αλλά και το Γραφείο Συντονισμού για Ανθρωπιστικά Ζητήματα του ΟΗΕ.

Τα βρέφη μεταφέρθηκαν στα νότια της Γάζας «για την προετοιμασία της μεταφοράς τους στο νοσοκομείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη Ράφα», σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Σε σχετική ανάρτησή του συμπληρώνει πως :

«Απομακρύνθηκαν 31 πολύ άρρωστα βρέφη, μαζί με 6 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και 10 μέλη των οικογενειών του προσωπικού. Για τη μεταφορά χρησιμοποιήθηκαν 6 ασθενοφόρα της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου. Τα μωρά μεταφέρθηκαν στο μαιευτήριο Al-Helal Al-Emairati, όπου λαμβάνουν επείγουσα φροντίδα στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών.

Σχεδιάζονται περαιτέρω αποστολές για την επείγουσα μεταφορά των υπόλοιπων ασθενών και του υγειονομικού προσωπικού από το νοσοκομείο αλ Σίφα, εν αναμονή των εγγυήσεων ασφαλούς διέλευσης από τα μέρη της σύγκρουσης.

Είμαστε βαθιά συγκινημένοι και εντυπωσιασμένοι από την εξαιρετική γενναιότητα και τις υπηρεσίες των εργαζομένων στον τομέα της υγείας στη Γάζα, οι οποίοι συνεχίζουν να υπηρετούν κάτω από τις πιο άσχημες και δύσκολες συνθήκες. Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεργασία με την Ερυθρά Ημισέληνο της Παλαιστίνης, τον ΟΗΕ και άλλους εταίρους».

Με πληροφορίες από Reuters / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Διεθνή / Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Το λαθρεμπόριο καυσίμων στο Μεξικό εξελίσσεται σε διεθνές φαινόμενο. Πλοία, πλαστά έγγραφα, και κυβερνητική διαφθορά στηρίζουν ένα δίκτυο που χρηματοδοτεί τα καρτέλ και απειλεί τη σταθερότητα της χώρας.
LIFO NEWSROOM
Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένονται σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και την πανηγυρική στρατιωτική παρέλαση για τα 250 χρόνια του αμερικανικού στρατού — που συμπίπτει με τα 79α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM