Γάζα: Πλησιάζει το ιστιοφόρο «Madleen» για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας

Λωρίδα της Γάζας: Πλησιάζει το ιστιοφόρο «Madleen» για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας Facebook Twitter
Το ιστιοφόρο Madleen/Φωτογραφία: EPA
0

Ιστιοφόρο που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και στο οποίο επιβαίνουν 12 ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων η ακτιβίστρια οικολόγος Γκρέτα Τούνμπεργκ, πλησιάζει στη Λωρίδα της Γάζας.

Το «Madleen», ένα σκάφος του Συνασπισμού του Στολίσκου της Ελευθερίας, αναχώρησε την Κυριακή 1 Ιουνίου, από τη Σικελία με κατεύθυνση τη Γάζα προκειμένου να «σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό» που έχει επιβληθεί στην παλαιστινιακή περιοχή η οποία απειλείται από λιμό σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε ανοικτά των αιγυπτιακών ακτών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Γερμανίδα ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Γιασεμίν Ατζάρ. «Όλα πάνε καλά».

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από το Λονδίνο, η Διεθνής Επιτροπή για το σπάσιμο της πολιορκίας της Γάζας - οργάνωση που είναι μέλος του Συνασπισμού του Στολίσκου της Ελευθερίας - ανέφερε πως το σκάφος εισήλθε στα χωρικά ύδατα της Αιγύπτου, που συνορεύει με τη Λωρίδα της Γάζας. Πρόσθεσε πως είναι σε επαφή με τις διεθνείς νομικές αρχές προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των επιβαινόντων, προειδοποιώντας πως οποιαδήποτε παρεμπόδιση θα αποτελούσε «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

Την Πέμπτη, το σκάφος παρεξέκλινε της πορείας του προκειμένου να διασώσει στη θάλασσα τέσσερις Σουδανούς μετανάστες. Εκτός από την Γκρέτα Τούνμπεργκ, στο σκάφος επιβαίνει η Γαλλοπαλαιστίνια ευρωβουλευτής Ρίμα Χασάν.

Λωρίδα της Γάζας: Πλησιάζει το ιστιοφόρο «Madleen» για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας Facebook Twitter
Η ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ και η Ρίμα Χασάν (δεξιά) /Φωτογραφία: EPA

Ο Συνασπισμός Στολίσκου Ελευθερίας ιδρύθηκε το 2010. Είναι ένα διεθνές, μη βίαιο κίνημα αλληλεγγύης με τους Παλαιστινίους, με ανθρωπιστική διάσταση και πολιτικής συνηγορίας κατά του αποκλεισμού της Γάζας.

Το «Madleen» μεταφέρει χυμούς φρούτων, γάλα, ρύζι, κονσέρβες, μπάρες πρωτεΐνης που προσέφεραν εκατοντάδες πολίτες της Κατάνια", έγραψε ο δημοσιογράφος Άντρεα Λένι που ανέβηκε στο σκάφος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Διεθνή / Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Ο 39χρονος γερουσιαστής, ο οποίος είναι υποψήφιος για την προεδρία της Κολομβίας το 2026, είναι μέλος του αντιπολιτευόμενου συντηρητικού κόμματος «Δημοκρατικό Κέντρο»
LIFO NEWSROOM
«Τι άλλο επιδιώκεις όταν στερείς σε έναν λαό το φαγητό και το νερό;»

Διεθνή / «Όταν στερείς από έναν λαό τα βασικά, τι άλλο επιδιώκεις – αν όχι τον ίδιο τον θάνατο;»

Η πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μελετητών Γενοκτονιών, Melanie O’Brien, μιλά αποκλειστικά στη LiFO και απαντά στο ερώτημα αν οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα πληρούν τις νομικές προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν γενοκτονία.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Οι χώρες του Κόλπου έχουν αναδειχθεί σε βασικούς μεσολαβητές στις πυρηνικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν, εκτοπίζοντας την Ευρώπη. Η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ τάσσονται υπέρ της διπλωματίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προειδοποίησαν για κινδύνους ασφαλείας μετά την αθόρυβη εγκατάσταση του δορυφορικού ίντερνετ Starlink από την ομάδα του Έλον Μασκ - Πιθανές παραβιάσεις και απώλεια ελέγχου δεδομένων στο επίκεντρο ερευνών
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινίων

Διεθνή / Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινίων

Το Δημοκρατικό Κόμμα, τα Πέντε Αστέρια, η Ιταλική Αριστερά με τους οικολόγους, συνδικάτα και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών ζήτησαν να τερματιστούν άμεσα οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού
LIFO NEWSROOM