G7: Τηλεδιάσκεψη την Κυριακή με συμμετοχή Ζελένσκι

G7: Τηλeδιάσκεψη την Κυριακή με συμμετοχή του Ζελένσκι Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Οι ηγέτες της G7 θα συνομιλήσουν την Κυριακή μέσω βίντεο με τον Ουκρανό Πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα φιλοξενήσει την τρίτη τηλεδιάσκεψη από την αρχή της χρονιάς για τους εταίρους της G7» είπε η εκπρόσωπος του, Christiane Hoffmann σημειώνοντας ότι η 8η Μαΐου είναι μία ιστορική στιγμή καθώς σηματοδοτεί το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη».

«Η τηλεδιάσκεψη θα καλύψει ζητήματα των ημερών, ιδιαίτερα αναφορικά με την κατάσταση στην Ουκρανία. Θα λάβει μέρος και ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος θα μιλήσει για την παρούσα κατάσταση στην χώρα του» πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάινεν, είπε την Τετάρτη ότι είναι ανοιχτός σε μία πρόταση επιβολής νέων κυρώσεων στη Ρωσία και θα συζητήσει μέτρα με τους συμμάχων της G7 τις επόμενες ημέρες.

«Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε νέες πρόσθετες κυρώσεις» είπε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν μετά την αντίστοιχη ανακοίνωση των λεπτομερειών που θα περιλαμβάνει το 6ο πακέτο, από την ΕΕ.

«Θα μιλήσω με τα μέλη της G7 αυτή την εβδομάδα για τι θα κάνουμε ή  όχι» είπε ο Μπάιντεν.

Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Βρετανία και ΗΠΑ συνθέτουν την ομάδα της G7 των πλούσιων εθνών του κόσμου.

Η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της G7 θα γίνει στη Γερμανία στις 26 Ιουνίου, ενώ θα ακολουθήσει η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη που θα αρχίσει στις 28 Ιουνίου. 

Υπενθυμίζεται ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την Τετάρτη ανακοίνωσε το 6ο πακέτο κυρώσεων που έχει συντάξει η ΕΕ κατά της Ρωσίας. Οι κυρώσεις έχουν προκαλέσει την αντίδραση ορισμένων χωρών και δεν έχουν ψηφιστεί ακόμα. Υπάρχει όμως θετική διάθεση, όπως είπε νωρίτερα σήμερα η ίδια.

Η Ευρωπαία Επίτροπος απαρίθμησε τέσσερις διαφορετικούς τύπους κυρώσεων.

- Πρώτον, αναμένεται να στοχοποιηθούν υψηλόβαθμοι Ρώσοι στρατιωτικοί που διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην Μπούσα και τη Μαριούπολη. «Ξέρουμε ποιοι είστε, δεν θα ξεφύγετε από αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

- Δεύτερον, η Sberbank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας, πρόκειται να αποσυνδεθεί από το σύστημα τραπεζικών μεταφορών SWIFT.

- Τρίτον, σύμφωνα με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τρεις μεγάλοι κρατικοί ρωσικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί πρόκειται να αποκοπούν από την ΕΕ μέσω καλωδιακής, δορυφορικής ή διαδικτυακής σύνδεσης. Η φον ντερ Λάιεν αποκάλεσε τα συγκεκριμένα Μέσα ως «φερέφωνα που ενισχύουν τα ψέματα του Πούτιν».

- Τέταρτον, ρωσικό πετρέλαιο. Η Φον ντερ Λάιεν είπε ότι η ΕΕ ανακοινώνει επίσης το τέλος της εξάρτησής της από το ρωσικό πετρέλαιο.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Απετράπη τρομοκρατική ενέργεια στο Μάντσεστερ: Υποστηρικτές του ISIS σχεδίαζαν επίθεση κατά εβραϊκών στόχων

Εάν το σχέδιο στο Μάντσεστερ είχε υλοποιηθεί, θα μπορούσε να εξελιχθεί στη «φονικότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου» σύμφωνα με τις αρχές
THE LIFO TEAM
Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Διεθνή / Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη με θέμα την ανοικοδόμηση της Γάζας

Η διάσκεψη θα αποτελούσε μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να συνεχίσει να προχωρά το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων του Τραμπ, το οποίο παρουσιάστηκε κατά την υπογραφή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν σε ιδιωτικό τζετ μαζί με μια 20χρονη, σύμφωνα με νέα αρχεία

Διεθνή / Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν και μια 20χρονη σε ιδιωτικό τζετ, σύμφωνα με νέα αρχεία

Μεταξύ των αρχείων περιλαμβάνεται και μια επιστολή που φαίνεται να έχει σταλεί από τον Έπσταϊν προς τον Λάρι Νάσαρ, τον γιατρό της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων νεαρών αθλητριών
THE LIFO TEAM