Φάουτσι σε Μινάζ για τα περί στειρότητας μετά τον εμβολιασμό: «Ανυπόστατοι ισχυρισμοί - Να σκέφτεται διπλά προτού διασπείρει φήμες»

Φάουτσι σε Μινάζ για τα περί στειρότητας μετά τον εμβολιασμό: «Ανυπόστατοι ισχυρισμοί - Να σκέφτεται διπλά προτού διασπείρει φήμες» Facebook Twitter
Τι ανέφερε ο δρ Φάουτσι για τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις της Νίκι Μινάζ - Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ
0

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις» που να υποστηρίζουν τον αμφιλεγόμενο ισχυρισμό της Νίκι Μινάζ πως τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού προκαλούν προβλήματα γονιμότητας διεμήνυσε ο κορυφαίος ιατρικός αξιωματούχος της κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν, Άντονι Φάουτσι προσθέτοντας πως η διάσημη ράπερ «πρέπει να «σκέφτεται διπλά» προτού διασπείρει ανυπόστατες πληροφορίες. 
 

Ερωτηθείς, σε συνέντευξή του στο CNN, για τους ισχυρισμούς της Μινάζ πως φίλος ξαδέρφου της εμφάνισε στειρότητα μετά τον εμβολιασμό του, ο επικεφαλής των Εθνικών Ινστιτούτων Αλλεργιών και Μολυσματικών Νόσων ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχουν στοιχεία πως τα εμβόλια προκαλούν προβλήματα στην αναπαραγωγική υγεία, ούτε υπάρχει μηχανιστικός λόγος να υποθέτουμε πως θα συμβεί κάτι τέτοιο». 

Όπως πρόσθεσε, οι απανταχού υγειονομικοί αξιωματούχοι αγωνίζονται για την αποτροπή της διασποράς ψευδών πληροφοριών για τα εμβόλια στα social media, συμπληρώνοντας πως η Μινάζ ίσως δεν νείχε πρόθεση να διατυπώσει αμφιλεγόμενους ισχυρισμούς, ωστόσο «πρέπει να σκέφτεται διπλά» πριν το κάνει. 


Υπενθυμίζεται πως η γνωστή ράπερ με τα εκατομμύρια ακολούθων στα social media, έγραψε στο Τwitter πως «ο ξάδερφός μου στο Τρινιντάντ δε θα κάνει το εμβόλιο γιατί ένας φίλος του το έκανε και έγινε στείρος. Οι όρχεις του πρήστηκαν. Σε λίγες εβδομάδες θα παντρευόταν, τώρα η κοπέλα ακύρωσε το γάμο. Οπότε, προσευχηθείτε και βεβαιωθείτε πως είστε εντάξει με την απόφασή σας, πως δεν εκβιαστήκατε».

«Τέτοιου είδους ισχυρισμοί ίσως είναι αθώοι από πλευράς της. Δεν την κατηγορώ για τίποτα, ωστόσο πρέπει να σκέφτεται διπλά προτού αναπαράξει πληροφορία που πραγματικά δεν έχει καμία άλλη βάση πλην ενός ανεπανάληπτου ανεκδότου» ανέφερε χαρακτηριστικά. 
 

Αλλά και ο υπουργός Υγείας του Τρινιντάντ και Τομπάγκο όπου γεννήθηκε η ράπερ απέρριψε ως «ψευδείς» τους ισχυρισμούς της που μοιράστηκε με τους 22,6 followers της στο Twitter.  

Όπως ανέφερε ο Minister Terrence Deyalsingh, «ένας από τους λόγους που δεν απαντήσαμε άμεσα στην κα Μινάζ ήταν πως έπρεπε να ελέγξουμε πως οι ισχυρισμοί της ήταν ψευδείς. Δυστυχώς, χάσαμε τόσο χρόνο για να καταρρίψουμε τον λανθασμένο αυτό ισχυρισμό». 

Με πληροφορίες από Forbes/Reuters


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλικός φωτογράφος μοιράζεται την αγαπημένη του φωτογραφία, με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ σε μια αυθόρμητη στιγμή

Διεθνή / Βασιλικός φωτογράφος αποκαλύπτει σπάνιο αυθόρμητο «κλικ» του πρίγκιπα Ουίλιαμ με τα παιδιά του

«Ήταν πραγματικό προνόμιο να φωτογραφίζω τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας τα τελευταία δύο χρόνια και αυτή ίσως είναι η αγαπημένη μου λήψη μέχρι σήμερα», έγραψε σε ανάρτησή του ο φωτογράφος Josh Shinner
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν πως εάν χρειαστεί οι ΗΠΑ θα «διασώσουν» τους διαδηλωτές της χώρας

Διεθνή / Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν πως εάν χρειαστεί οι ΗΠΑ θα «διασώσουν» τους διαδηλωτές της χώρας

Εδώ και αρκετές ημέρες, οι Ιρανοί πολίτες διαμαρτύρονται για την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας τους - Εχθές υπήρξαν αναφορές για τουλάχιστον 6 νεκρούς
THE LIFO TEAM
Ο Μαδούρο δηλώνει έτοιμος να διαπραγματευτεί μια συμφωνία με τον Τραμπ για την καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών

Διεθνή / Ο Μαδούρο δηλώνει έτοιμος να μιλήσει με τον Τραμπ για την καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών

Ο Μαδούρο απέφυγε να σχολιάσει τη φερόμενη επίθεση των ΗΠΑ σε περιοχή πρόσδεσης σκαφών στη Βενεζουέλα, την οποία, σύμφωνα με τον Τραμπ, χρησιμοποιούσαν τα καρτέλ ναρκωτικών
THE LIFO TEAM