Φάουτσι σε Μινάζ για τα περί στειρότητας μετά τον εμβολιασμό: «Ανυπόστατοι ισχυρισμοί - Να σκέφτεται διπλά προτού διασπείρει φήμες»

Φάουτσι σε Μινάζ για τα περί στειρότητας μετά τον εμβολιασμό: «Ανυπόστατοι ισχυρισμοί - Να σκέφτεται διπλά προτού διασπείρει φήμες» Facebook Twitter
Τι ανέφερε ο δρ Φάουτσι για τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις της Νίκι Μινάζ - Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ
0

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις» που να υποστηρίζουν τον αμφιλεγόμενο ισχυρισμό της Νίκι Μινάζ πως τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού προκαλούν προβλήματα γονιμότητας διεμήνυσε ο κορυφαίος ιατρικός αξιωματούχος της κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν, Άντονι Φάουτσι προσθέτοντας πως η διάσημη ράπερ «πρέπει να «σκέφτεται διπλά» προτού διασπείρει ανυπόστατες πληροφορίες. 
 

Ερωτηθείς, σε συνέντευξή του στο CNN, για τους ισχυρισμούς της Μινάζ πως φίλος ξαδέρφου της εμφάνισε στειρότητα μετά τον εμβολιασμό του, ο επικεφαλής των Εθνικών Ινστιτούτων Αλλεργιών και Μολυσματικών Νόσων ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχουν στοιχεία πως τα εμβόλια προκαλούν προβλήματα στην αναπαραγωγική υγεία, ούτε υπάρχει μηχανιστικός λόγος να υποθέτουμε πως θα συμβεί κάτι τέτοιο». 

Όπως πρόσθεσε, οι απανταχού υγειονομικοί αξιωματούχοι αγωνίζονται για την αποτροπή της διασποράς ψευδών πληροφοριών για τα εμβόλια στα social media, συμπληρώνοντας πως η Μινάζ ίσως δεν νείχε πρόθεση να διατυπώσει αμφιλεγόμενους ισχυρισμούς, ωστόσο «πρέπει να σκέφτεται διπλά» πριν το κάνει. 


Υπενθυμίζεται πως η γνωστή ράπερ με τα εκατομμύρια ακολούθων στα social media, έγραψε στο Τwitter πως «ο ξάδερφός μου στο Τρινιντάντ δε θα κάνει το εμβόλιο γιατί ένας φίλος του το έκανε και έγινε στείρος. Οι όρχεις του πρήστηκαν. Σε λίγες εβδομάδες θα παντρευόταν, τώρα η κοπέλα ακύρωσε το γάμο. Οπότε, προσευχηθείτε και βεβαιωθείτε πως είστε εντάξει με την απόφασή σας, πως δεν εκβιαστήκατε».

«Τέτοιου είδους ισχυρισμοί ίσως είναι αθώοι από πλευράς της. Δεν την κατηγορώ για τίποτα, ωστόσο πρέπει να σκέφτεται διπλά προτού αναπαράξει πληροφορία που πραγματικά δεν έχει καμία άλλη βάση πλην ενός ανεπανάληπτου ανεκδότου» ανέφερε χαρακτηριστικά. 
 

Αλλά και ο υπουργός Υγείας του Τρινιντάντ και Τομπάγκο όπου γεννήθηκε η ράπερ απέρριψε ως «ψευδείς» τους ισχυρισμούς της που μοιράστηκε με τους 22,6 followers της στο Twitter.  

Όπως ανέφερε ο Minister Terrence Deyalsingh, «ένας από τους λόγους που δεν απαντήσαμε άμεσα στην κα Μινάζ ήταν πως έπρεπε να ελέγξουμε πως οι ισχυρισμοί της ήταν ψευδείς. Δυστυχώς, χάσαμε τόσο χρόνο για να καταρρίψουμε τον λανθασμένο αυτό ισχυρισμό». 

Με πληροφορίες από Forbes/Reuters


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Σύμφωνα με Αμερικανικά μέσα, ο Τραμπ είπε: «Μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου και τους πιο κοντινούς σου, αλλά πρέπει να φύγεις από τη χώρα τώρα», προσφέροντας ασφαλή διέλευση στον Μαδούρο
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Διεθνή / Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων εξαπλώνεται γρήγορα ανάμεσα στα γουρούνια και τους αγριόχοιρους, αποτελώντας σημαντικό οικονομικό κίνδυνο για την Ισπανία, μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές χοιρινού στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Διεθνή / Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Ο διάσημος ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη για τη δημοσιοποίηση «παραπληροφόρησης και ψευδών ισχυρισμών» εναντίον του Ισραήλ στα social media, όπου είχε εκφράσει την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη
LIFO NEWSROOM
Στη χώρα που θεωρείται πρότυπο ισότητας, οι γυναίκες αναγκάζονται να αποσυρθούν από τη δημόσια ζωή

Διεθνή / Στη χώρα που θεωρείται πρότυπο ισότητας, οι γυναίκες αναγκάζονται να αποσυρθούν από τη δημόσια ζωή

Η Σουηδία έχει θεωρηθεί για δεκαετίες παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ισότητα των φύλων και υπερηφανεύεται για την ελευθερία έκφρασης, ωστόσο, τα στοιχεία για τις γυναίκες πολιτικούς δείχνουν μια διαφορετική εικόνα
LIFO NEWSROOM