Νέες αναταράξεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων προκάλεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, ο οποίος δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία του θα μπορούσε να δεχτεί ξανά συναλλαγές bitcoin στο μέλλον, με προϋποθέσεις.

 

«Όταν αποδεδειγμένα χρησιμοποιείται για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων τουλάχιστον 50% καθαρή ενέργεια, με περαιτέρω τάσεις αύξησης τότε η Tesla θα επιτρέψει τη χρήση τους για την αγορά οχημάτων». 

 

Με αυτό το tweet, ο Έλον Μασκ σημείωσε για μία ακόμα φορά ότι για την επαναφορά της επιλογής του bitcoin ως μέσο απόκτησης ενός Tesla αυτοκινήτου είναι η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 

 

Η ανάρτηση του δημοσιεύτηκε ως απάντηση σε μία έκθεση της Cointelegraph, στην οποία αναφέρονταν ότι η Magda Wierzycka, εκτελεστική πρόεδρος της εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Sygnia, στη Νότια Αφρική, υποστήριξε ότι έπρεπε να διεξαχθεί έρευνα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των HΠΑ για τα πρόσφατα tweets του Μασκ για το Bitcoin.

 

Άνοδος 10% μετά το νέο tweet

 

Η τιμή του bitcoin ενισχύθηκε την Κυριακή το απόγευμα μετά τη δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Tesla πως η εταιρεία θα μπορούσε στο μέλλον να δεχτεί ξανά συναλλαγές σε bitcoin.

 

Συγκεκριμένα το δημοφιλές κρυπτονόμισμα σύμφωνα με τα στοιχεία της Coindesk, έφτασε να καταγράφει άνοδος έως και 10,2% και διαμορφώθηκε στα 38.903 δολάρια. Όπως αναφέρει το CNBC, το bitcoin από την αρχή του έτους έχει αυξηθεί περισσότερο από 30% ωστόσο παραμένει ακόμα μακριά από το υψηλό όλων των εποχών, τα 64.829,14 δολάρια, που κατέγραψε τον Απρίλιο.

 

Με πληροφορίες από CNBC και Τhe Guardian