Έλον Μασκ: Δίνει $47 σε κάθε Αμερικανό που μαζεύει υπογραφές για το δικαίωμα στην οπλοκατοχή

Έλον Μασκ: Δίνει $47 σε κάθε Αμερικανό που μαζεύει υπογραφές για το δικαίωμα στην οπλοκατοχή Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA, αρχείου
0

Ο Έλον Μασκ προσφέρει $47 σε κάθε εγγεγραμμένο ψηφοφόρο που θα προσελκύσει και άλλους πολίτες στην υπογραφή μίας καμπάνιας για την υποστήριξη της ελευθερίας του λόγου και του δικαιώματος στην οπλοκατοχή, όπως έγραψε στο X ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

 Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, του America PAC, μίας πολιτικής οργάνωσης που διαθέτει πόρους για την προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ, με στόχο την συγκέντρωση εκατομμυρίων υπογραφών σε συγκεκριμένες κομβικές Πολιτείες για τις εκλογές της 5ής Νοεμβρίου. 

«Για κάθε ψηφοφόρο σε Πολιτεία-κλειδί που παραπέμπετε, εσείς παίρνετε $47! Εύκολο χρήμα», έγραψε ο Μασκ, με ανάρτησή του στο δικής του ιδιοκτησίας μέσο, X.  Οι Πολιτείες στις οποίες αναφέρεται είναι η Πενσυλβάνια, η Τζόρτζια, η Νεβάδα, η Αριζόνα, το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν και η Βόρεια Καρολίνα. 

Συγκεκριμένα, ο Μασκ ζητά από τους ακολούθους του να υπογράψουν αίτηση για την υπεράσπιση των δύο πρώτων τροποποιήσεων του Αμερικανικού Συντάγματος, που κατοχυρώνουν με την σειρά το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου και την οπλοκατοχή. 

Η δράση αυτή διοργανώνεται από το America PAC, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση ή πολιτική επιτροπή (PAC σημαίνει Political Action Comittee), στόχος της οποίας είναι να συγκεντρώσει και να διαθέσει κεφάλαια στην προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ. Στις ΗΠΑ, τα λεγόμενα «PAC's» παίζουν σημαντικό ρόλο στην συγκέντρωση χρηματοδότησης για πολιτικούς σκοπούς, όχι μόνο σε ομοσπονδιακό, αλλά ακόμη και σε τοπικά επίπεδα.

 Ο Ελον Μασκ, σε συνεργασία με άλλους παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου, ίδρυσε το America PAC το 2024, με τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης να αναφέρουν ότι ο ισχυρός άνδρας της Tesla θα συνεισφέρει $45 εκατομμύρια δολάρια τον μήνα στην καμπάνια του Τραμπ, προτού ο ίδιος το διαψεύσει. 

Μετά από την ανάρτηση του ιδιοκτήτη της πλατφόρμας, δεν ήταν λίγοι οι χρήστες των social media που αναρωτήθηκαν κατά πόσο η κινητοποίηση ψηφοφόρων υπό την αμοιβή χρημάτων είναι νόμιμη. Η απάντηση είναι πώς από την στιγμή που τα κίνητρα δίνονται για την συγκέντρωση υπογραφών και όχι ψήφων, τότε η ενέργεια δεν είναι παράνομη. 

Παρότι ο Μασκ, αφότου αγόρασε το Twitter, είχε δηλώσει ότι η πλατφόρμα πρέπει να είναι πολιτικά ουδέτερη, ο ίδιος δεν διστάζει να κρύψει την προτίμηση του στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο πήγε την στήριξη του ένα βήμα παραπέρα και εμφανίστηκε μαζί με τον Τραμπ σε εκδήλωσή του. 

Φορώντας ένα μαύρο καπέλο και μαύρο πουκάμισο και μπουφάν που έγραφε "Occupy Mars" ("να καταλάβουμε τον Άρη"), ο Μασκ ανέβηκε στη σκηνή και άρχισε να πηδά δεξιά κι αριστερά με τα χέρια ψηλά καθώς το πλήθος αποθέωνε το ντουέτο.

«Η αληθινή δοκιμασία του χαρακτήρα κάποιου είναι πώς συμπεριφέρεται κάτω από πυρά. Είχαμε έναν πρόεδρο που δεν μπορούσε να ανέβει μια σκάλα και έναν άλλον που έβγαζε γροθιές μετά τον πυροβολισμό! Fight! Fight! Fight!».

Παρά την προσπάθεια του Τραμπ να κάνει πραξικόπημα και να παραμείνει στην εξουσία στις 6 Ιανουαρίου 2021, ο Μασκ υποστήριξε: «Ο πρόεδρος Τραμπ πρέπει να κερδίσει για να διατηρήσει το Σύνταγμα. Πρέπει να κερδίσει για να διατηρήσει τη δημοκρατία στην Αμερική.  Πάρτε όλους όσους γνωρίζετε, και τραβήξτε τους μαζί σας για να εγγραφείτε για να ψηφίσετε. Αν δεν το κάνετε αυτό, αυτές θα είναι οι τελευταίες εκλογές. Αυτή είναι η πρόβλεψή μου».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Διεθνή / Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών επέστρεψε δίνοντας σόου για τους φανατικούς του υποστηρικτές, με τον Έλον Μασκ να χοροπηδά επί σκηνής για να τον αποθεώσει - «Όπως έλεγα...», ξεκίνησε την ομιλία του - Ενός λεπτού σιγή και τέσσερις ήχοι καμπάνας για τον νεκρό και τους τραυματίες - Ακούστηκε και το Ave Maria
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Γλιτώσαμε από βέβαιο θάνατο» - Οικογένειες φεύγουν νύχτα εξαιτίας των ανελέητων ισραηλινών βομβαρδισμών

Διεθνή / Γάζα: «Γλιτώσαμε από βέβαιο θάνατο» - Οικογένειες φεύγουν νύχτα εξαιτίας των ανελέητων ισραηλινών βομβαρδισμών

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επιμένει ότι η Πόλη της Γάζας αποτελεί το τελευταίο μεγάλο προπύργιο της Χαμάς - Προειδοποίησε όλους τους κατοίκους να απομακρυνθούν άμεσα εν αναμονή μιας μεγάλης χερσαίας επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η ρητορική του ακροδεξιού ακτιβιστή που ενέπνευσε υποστηρικτές και εξόργισε αντιπάλους

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η ρητορική του ακροδεξιού ακτιβιστή που ενέπνευσε υποστηρικτές και εξόργισε αντιπάλους

Ένας προκλητικός ρήτορας, που τα τελευταία χρόνια έγινε διάσημος στους κύκλους του κινήματος MAGA και ενέπνευσε μια γενιά φοιτητών να πολιτικοποιηθούν και να στηρίξουν τον Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη του συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Διεθνή / Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Ζητά από τα μέλη του ΝΑΤΟ να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο από τη Ρωσία και να επιβάλουν δασμούς έως και 100% στην Κίνα, για την οποία θεωρεί ότι «ασκεί κυριαρχία» πάνω στη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Το υπουργείο δεσμεύτηκε να παραδώσει έγγραφα που αναμένεται να περιλαμβάνουν αναφορές ύποπτης δραστηριότητας σχετικά με τον Τζέφρι Έπσταϊν και την πρώην σύντροφό του και συνεργό του, Γκιζλέιν Μαξγουέλ
LIFO NEWSROOM
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

«Περίμενα να πάω να της βάλω την τιάρα και άκουγα τον πρίγκιπα που ωρυόταν και φώναζε στο διπλανό δωμάτιο» θυμάται ο κομμωτής της αείμνηστης πριγκίπισσας
LIFO NEWSROOM
«Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Διεθνή / «Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Η αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε στελέχη της Χαμάς στη Ντόχα προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στον Περσικό Κόλπο - Σαουδική Αραβία, Εμιράτα και Κατάρ καταγγέλλουν παραβίαση διεθνούς δικαίου, ενώ οι Συμφωνίες του Αβραάμ κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα
LIFO NEWSROOM