Ντόναλντ Τραμπ για τη νίκη του: «Θα είναι ο χρυσός αιώνας της Αμερικής»

Ντόναλντ Τραμπ για τη νίκη του: «Θα είναι ο χρυσός αιώνας της Αμερικής» Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ πήγε στο επιτελείο του στη Φλόριντα, κάνοντας τις πρώτες του δηλώσεις για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών

«Ειλικρινά αυτή ήταν η μεγαλύτερη πολιτική κινητοποίηση που έχει γνωρίσει ποτέ κανείς. Θα βοηθήσουμε τη χώρα μας να λυτρωθεί, έχουμε μια χώρα που χρειάζεται βοήθεια. Θα φτιάξουμε τα σύνορά μας, γράψαμε ιστορία και πετύχαμε τον πιο απίστευτο στόχο. Είναι μια πολιτική νίκη που αυτή η χώρα δεν έχει δει ποτέ», είπε στο ξεκίνημα των δηλώσεών του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Θα είναι ο χρυσός αιώνας, η χρυσή εποχή της Αμερικής, είπε ο Τραμπ, ενώ ανακοίνωσε από μικροφώνου πως κερδίζει 315 εκλέκτορες.

Το κίνημα MAGA (Make America Great Again) εργάστηκε σε όλες τις ΗΠΑ και κάναμε αυτή τη μεγάλη νίκη, που κανείς δεν περίμενε. Φαίνεται ότι θα έχουμε και τον έλεγχο της Βουλής. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε επίσης να σταματήσει τους πολέμους: «Δεν θα κάνουμε πολέμους, θα σταματήσουμε τους πολέμους», είπε σε μία αποστροφή της πανηγυρικής ομιλίας του, που πάντως ήταν περισσότερο ήρεμη και σε χαμηλότερους τόνους από τους συνηθισμένους του Τραμπ.

Στο πλευρό του επί σκηνής, είναι όλη η οικογένειά του, η Μελάνια και η Ιβάνκα Τραμπ, μεταξύ αυτών, ενώ το πλήθος, φώναζε «usa-usa», όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ανέβηκε στο βήμα. Θέλω να ευχαριστήσω την όμορφη σύζυγό μου, την Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ, είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και φίλησε στο μάγουλο τη χαμογελαστή γυναίκα του.

Στη συνέχεια, ο Τραμπ κάλεσε στο βήμα τον αντιπρόεδρό του Τζέι Ντι Βανς, που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, αλλά και σε συνεργάτες του, που επίσης είπαν δύο λόγια.

Δείτε τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ:

Βανς: Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστώ που μου επιτρέψατε να συμμετάσχω μαζί σας σε αυτό το απίστευτο ταξίδι

«Λοιπόν, κύριε Πρόεδρε, εκτιμώ που μου επιτρέψατε να συμμετάσχω μαζί σας σε αυτό το απίστευτο ταξίδι. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε και νομίζω ότι μόλις γίναμε μάρτυρες της μεγαλύτερης πολιτικής επιστροφής στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και υπό την ηγεσία του προέδρου Τραμπ, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για εσάς, για τα όνειρά σας, για το μέλλον των παιδιών σας και μετά τη μεγαλύτερη πολιτική επιστροφή στην αμερικανική ιστορία, θα ηγούμαι της μεγαλύτερης οικονομικής επιστροφής στην αμερικανική ιστορία υπό την ηγεσία του Ντόναλντ Τραμπ», είπε ο Τζέι Ντι Βανς, πανηγυρίζοντας την επικράτηση στις εκλογές.

«Η Κάμαλα Χάρις δεν θα κάνει δηλώσεις απόψε»

Νωρίτερα, όπως γνωστοποίησε ο επικεφαλής της καμπάνιας της, Σέντρικ Ρίτσμοντ στο πλήθος υποστηρικτών της που είναι συγκεντρωμένο στο πανεπιστήμιο Χάουαρντ η Κάμαλα Χάρις δεν θα κάνει απόψε δηλώσεις. «Δεν έχει τελειώσει ακόμη η καταμέτρηση. Έχουμε ακόμη πολιτείες που δεν έχουν κριθεί ακόμη. Θα συνεχίσουμε όλη τη νύχτα να αγωνιζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι κάθε ψήφος θα καταμετρηθεί, ότι κάθε φωνή έχει μιλήσει. Επομένως, δεν θα έχετε νέα απόψε από την αντιπρόεδρο, η οποία θα κάνει δήλωση αύριο», δήλωσε ο Ρίτσμοντ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM