Έκανε τον ομοσπονδιακό πράκτορα, αλλά τον πρόδωσε το TikTok- Τον ξεσκέπασε η σύντροφος του

Έκανε τον ομοσπονδιακό πράκτορα, αλλά τον πρόδωσε το TikTok- Τον ξεσκέπασε η σύντροφος του Facebook Twitter
0

Τους οχτώ μήνες που είχε σχέση με τον Ρέγιελ Σίμονς, είχε γοητευτεί από τις ιστορίες που της έλεγε για το πώς τα έβαζε με «κακούς» ως πράκτορας του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και πρώην μέλος των ειδικών δυνάμεων. 

Είχε δει τα σήματα του Σίμονς, τα όπλα, είχε ακούσει ιστορίες για τις μυστικές αποστολές του. Πίστευε ότι το υπουργείο πλήρωνε όταν έμεναν σε ξενοδοχεία, στο πλαίσιο αυτών των αποστολών. 

Όμως, τον Αύγουστο εντόπισε ένα σχόλιο στον λογαριασμό του στο TikTok, όπου ο Σίμονς δημοσίευε βίντεο υποστηρίζοντας ότι ήταν ομοσπονδιακός πράκτορας και είχε σχεδόν 10.000 ακολούθους. «Υποδύεσαι ξανά αστυνομικό και μπορούν να δοθούν αποδείξεις», ανέφερε το σχόλιο. 

Με αυτή την ανακάλυψη άρχισαν να ξετυλίγονται τα γεγονότα που τελικά οδήγησαν στη σύλληψη του Σίμονς και την καταδίκη του γιατί υποδύονταν ομοσπονδιακό αξιωματούχο και για παράνομη οπλοκατοχή. Την Παρασκευή, ο 53χρονος από τη Μινεσότα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι ετών, ενώ στη συνέχεια θα είναι για τρία χρόνια υπό δικαστική επιτήρηση. 

Η γυναίκα που είχε σχέση μαζί του άρχισε να έχει υποψίες για τη δουλειά του όταν διάβασε το σχόλιο. Επικοινώνησε με τον χρήση του TikTok που το είχε γράψει, ο οποίος της αποκάλυψε ότι ήταν πρώην συνάδελφος του Σίμονς. Έτσι η γυναίκα ανακάλυψε ότι ο 53χρονος- που τότε χρησιμοποιούσε το ψεύτικο όνομα Ρέι Ριβς- είχε συλληφθεί στο παρελθόν γιατί υποδύονταν αστυνομικό, όταν ζούσε στο Κολοράντο. Αμέσως μετά επικοινώνησε με το FBI και τον ανέφερε. 

Το FBI δεν βρήκε καμία απόδειξη ότι ο Σίμονς είχε υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις ή σε οποιαδήποτε υπηρεσία επιβολής του νόμου, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. Παρόλα αυτά, όταν έκανε αίτηση για την τελευταία δουλειά του στη Μινεσότα, δήλωσε ψευδώς ότι εργαζόταν στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας από το 1997 έως το 2000. Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι αποστολές του δεν μπορούν να συζητηθούν, παραθέτοντας κωδικούς κανονισμών περί απορρήτου. 

Όμως, αυτοί οι κωδικοί κανονισμών δεν υπάρχουν. Επίσης, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας συγκροτήθηκε το 2002, δηλαδή αφότου ο Σίμονς είχε ισχυριστεί ότι εργαζόταν σε αυτό. 

Έπειτα από έρευνα που έκανε, η πράκτορας του FBI Τρίσια Γουάιτχιλ ανακάλυψε ότι σε βάρος του Σίμονς είχαν απαγγελθεί το 2004 δύο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος γιατί υποδύονταν αστυνομικό στο Κολοράντο. Επίσης, είχε καταδικαστεί για απειλή σε βαθμό κακουργήματος το 2007, κάτι που του απαγόρευε να κατέχει όπλο. 

Ακολούθησαν έρευνες στο φορτηγό, το σπίτι και τον χώρο εργασίας του, όπου τελικά συνελήφθη. Μέσα στο όχημα- που είχε σειρήνα και μεγάφωνο- βρέθηκε θήκη τουφεκιού, πιστόλι κρότου- λάμψης και ένα γκλομπ που μοιάζει με εκείνο των υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Από το σπίτι του κατασχέθηκαν οχτώ όπλα, πολλά από τα οποία ήταν σε μυστικό καταφύγιο, πίσω από κρυφή πόρτα. 

Έκανε τον ομοσπονδιακό πράκτορα, αλλά τον πρόδωσε το TikTok- Τον ξεσκέπασε η σύντροφος του Facebook Twitter

Επίσης, βρέθηκαν μια στολή του Πολεμικού Ναυτικού και ρούχα με τα εμβλήματα υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Όταν τον συνέλαβαν, μαζί του είχε ένα σακίδιο που περιείχε πιστόλι, πλαστά σήματα και πιστοποιητικό του Ναυτικού που αναγνώριζε τη συμμετοχή του σε «επιχειρήσεις εναντίον εχθρικών δυνάμεων». 

Έκανε τον ομοσπονδιακό πράκτορα, αλλά τον πρόδωσε το TikTok- Τον ξεσκέπασε η σύντροφος του Facebook Twitter

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Τζέιμς Μπέκερ, ο Σίμονς τα έκανε όλα αυτά για να προσελκύσει γυναίκες. Με υπόμνημά του ο δικηγόρος είχε ζητήσει να επιβληθεί στον 53χρονο ποινή φυλάκισης δύο ετών. Σε αυτό τόνιζε ότι παρότι ανέντιμες, οι ενέργειες του Σίμονς δεν είχαν κάποιο «ευρύτερο εγκληματικό σκοπό, όπως ο πλουτισμός, η πρόσβαση σε συστήματα ή έρευνες των υπηρεσιών επιβολής του νόμου ή για να προωθήσει κάποιου άλλου είδους εγκληματική επιχείρηση». 

Στην πραγματικότητα, ανέφερε ο δικηγόρος, «ο κ. Σίμονς απλά μεταμφιεζόταν προκειμένου να εντυπωσιάσει τους ανθρώπους γύρω του και για να προσελκύσει γυναίκες».

Με πληροφορίες από Washington Post 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin στην 1η θέση της φετινής λίστας Art Review Power 100

Διεθνή / Η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin στην 1η θέση της φετινής λίστας Art Review Power 100

Η λίστα για πρώτη φορά κυριαρχείται από καλλιτέχνες οι οποίοι δεν δημιουργούν απλώς έργα για μουσεία και γκαλερί αλλά χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους για να υπερασπιστούν και να επιφέρουν ευρύτερες κοινωνικές αλλαγές.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιάννης Βαληνάκης: «Ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει τα σύνορα»

LiFO politics / Γιάννης Βαληνάκης: «Ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει τα σύνορα»

Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με τον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων και πρώην υφυπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή, Γιάννη Βαληνάκη, ενόψει της επίσκεψης στην Αθήνα του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ