Έφηβος πέθανε μετά την κατανάλωση των «πιο καυτερών τσιπς στον κόσμο»

πατατάκι Facebook Twitter
0

Τραγική κατάληξη είχε η απόφαση ενός εφήβου να συμμετάσχει σε μία διαδικτυακή πρόκληση, καταναλώντας ένα πολύ καυτερό πατατάκι, το οποίο τελικά του στοίχισε τη ζωή. 

Σύμφωνα με το CBS News, ο 14χρονος Harris Wolobah συμμετείχε στο «one chip challenge» που περιλαμβάνει την κατανάλωση ενός πικάντικου τσιπ, το οποίο περιέχει τις καυτερές πιπεριές Carolina Reaper και Naga Viper, τις πιο δυνατές του είδους, που αγαπούν κυρίως οι λάτρεις του chilli και των εξαιρετικά δυνατών γεύσεων.

Η μητέρα του νεαρού ανέφερε ότι δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τη νοσοκόμα του σχολείου και της είπαν ότι ο γιος της λιποθύμησε, όταν έφαγε το πατατάκι. 

πατατάκι Facebook Twitter

Στη συνέχεια μετέφεραν τον Harris σε κοντινό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, δήλωσε η μητέρα σε τοπικά μέσα. Ο πατέρας του επισήμανε πως το παιδί «δεν είχε καμία αλλεργία». Τα αποτελέσματα της νεκροψίας του αναμένονται από χτες, με την αιτία θανάτου του να μην έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής. 

Συγγενής του δημιούργησε έρανο στο GoFundMe για τα έξοδα της κηδείας του, αναφέροντας ότι «ο θείος μου πέθανε από το "one chip challenge"». Έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 30.000 δολάρια που ήταν ο αρχικός στόχος. 

πατατάκι Facebook Twitter
Φωτ.: Paqui

Τι είναι το «one chip challenge»

Το «οne chip challenge» αποτελεί καμπάνια της εταιρείας σνακ Paqui. Η Paqui πουλά το συγκεκριμένα πατατάκι για 10 δολάρια και διευκρινίζει στην ιστοσελίδα της ότι οι κανόνες είναι «να φάτε ολόκληρο το τσιπ. Περιμένετε όσο το δυνατόν περισσότερο πριν πιείτε ή φάτε οτιδήποτε.Δημοσιεύστε την αντίδρασή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το #onechipchallenge». 

Το πατατάκι, το οποίο παρασκευάζεται από την Paqui, διατίθεται σε κουτί- φέρετρο και φέρει προειδοποίηση ότι πρέπει να φυλάσσεται μακριά από παιδιά, ότι προορίζεται μόνο για ενήλικες και ότι δεν πρέπει να καταναλώνεται από άτομα με ευαισθησία στα πικάντικα φαγητά ή με κάποιο αλλεργιογόνο.

«Ενώ η έρευνα για τα αίτια του θανάτου του εφήβου στο Worcester συνεχίζεται, το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας θα ήθελε να υπενθυμίσει στους γονείς να ψάξουν και να συζητήσουν με τα παιδιά τους σχετικά με το "one chip challenge" ανέφερε ο εισαγγελέας Joseph Early Jr. σε ανάρτησή του στο X.

Το One Chip Challenge υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια. Πέρυσι, ορισμένοι διευθυντές σχολείων στην περιοχή Bay Area της Καλιφόρνιας εξέδωσαν προειδοποίηση για τα τσιπς, λέγοντας ότι οι μαθητές αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους μετά την κατανάλωσή τους. 

Με πληροφορίες από CBS News, NBC News, People

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM