Δημοσκόπηση: Οι Αλβανοί πιστεύουν πως οι Έλληνες κάνουν τις μεγαλύτερες διακρίσεις σε βάρος τους

Μπλούζα με ελληνική και αλβανική σημαία Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Οι περισσότεροι Αλβανοί πιστεύουν ότι οι Έλληνες είναι ο λαός που κάνει τις μεγαλύτερες διακρίσεις σε βάρος τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση.  

Συγκεκριμένα, ερωτηθέντες ποιοι κάνουν τις μεγαλύτερες διακρίσεις σε βάρος των Αλβανών μεταναστών, το 66,5% απάντησε «οι Έλληνες», στο βαρόμετρο του Euronews Albania. Με μεγάλη διαφορά ακολουθούν οι Άγγλοι (13,3%) και οι Γάλλοι (7,3%). 

Δημοσκόπηση: Οι Αλβανοί πιστεύουν πως οι Έλληνες κάνουν τις μεγαλύτερες διακρίσεις σε βάρος τους Facebook Twitter

Στην ίδια δημοσκόπηση, η πλειονότητα (45,4%) απάντησε πως οι Έλληνες είναι ο λαός με τον οποίο μοιάζουν περισσότερο οι Αλβανοί. Ακολουθούν οι Ιταλοί, με ποσοστό 34,9%. 

Δημοσκόπηση: Οι Αλβανοί πιστεύουν πως οι Έλληνες κάνουν τις μεγαλύτερες διακρίσεις σε βάρος τους Facebook Twitter

Σε ό,τι αφορά στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, το 35,9% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η χώρα τους θα γίνει μέλος της ΕΕ στην επόμενη πενταετία. Το αντίστοιχο ποσοστό πέρυσι ήταν 16,4%. 

Επίσης, αυξήθηκε ελαφρώς το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι η Αλβανία θα μπει στην ΕΕ την επόμενη δεκαετία, από 29,3% πέρυσι σε 32,2% στη νέα δημοσκόπηση. 

Δημοσκόπηση: Οι Αλβανοί πιστεύουν πως οι Έλληνες κάνουν τις μεγαλύτερες διακρίσεις σε βάρος τους Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM