Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν Facebook Twitter
Άλεκ Μπάλντουιν/ Φωτ.: Getty Images
0

Δικαστής απέρριψε χθες αίτημα του ηθοποιού Άλεκ Μπάλντουιν να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του για τον θάνατο της διευθύντριας φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» τον Οκτώβριο του 2021. Με αυτόν τον τρόπο, ανοίγει τον δρόμο για την έναρξη της δίκης.

Οι συνήγοροι του Μπάλντουιν ανέφεραν σε ακρόαση της 17ης Μαΐου ότι δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για την παραπομπή του πελάτη τους, υποστηρίζοντας ότι ο εισαγγελέας δεν ενημέρωσε τους ενόρκους ότι μπορούσαν να εξετάσουν μάρτυρες υπεράσπισης, με αποτέλεσμα να μην λάβουν γνώση για σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία.

Η δικαστής Μέρι Μάρλοου Σόμερ απέρριψε το αίτημα και έτσι η δίκη του Άλεκ Μπάλντουιν για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας πρόκειται να ξεκινήσει στις 10 Ιουλίου.

Η Χαλίνα Χάτσινς τραυματίστηκε θανάσιμα από πυροβολισμό αφότου ο Μπάλντουιν έστρεψε το όπλο που κρατούσε εναντίον της στα γυρίσματα της ταινίας «Rust», κοντά στη Σάντα Φε του Νέου Μεξικού. Ο 65χρονος ηθοποιός δηλώνει αθώος και επιμένει ότι τον είχαν διαβεβαιώσει πως το όπλο είχε άσφαιρα και ότι ο ίδιος δεν τράβηξε τη σκανδάλη.

Τον προηγούμενο μήνα, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, καθώς κρίθηκε ένοχη για την αληθινή σφαίρα στο μοιραίο περίστροφο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters


 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM