Η γυναίκα που βιντεοσκοπήθηκε να χτυπά και να κλωτσά άλογο απομακρύνθηκε από τη θέση της σε οργάνωση για νέους που ασχολούνται με την ιππασία, μετά τον σάλο που προκλήθηκε. 

 

Η πρωταγωνίστρια του βίντεο- η Σάρα Μουλντς, μια 37χρονη δασκάλα δημοτικού σύμφωνα με δημοσιεύματα- απομακρύνθηκε από τη θέση της επικεφαλής ομάδας στο Pony Club. Πρόκειται για εθελοντική οργάνωση για νέους που ενδιαφέρονται για την ιππασία, η οποία ιδρύθηκε το 1929 στη Βρετανία. 

 

«Έχουμε γνώση του βίντεο που κυκλοφορεί, που δείχνει την απαράδεκτη μεταχείριση ενός πόνι και καταδικάζουμε απολύτως αυτή τη συμπεριφορά», ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωση. 

 

«Η ευημερία των αλόγων και των πόνι είναι ύψιστης σημασίας για το Pony Club, συνεπώς η εν λόγω κυρία απομακρύνθηκε από την εθελοντική θέση της ως οργανώτρια ομάδας για ένα παράρτημα», σημείωσε ακόμη. 

 

Το βίντεο το δημοσίευσε η ομάδα κατά του κυνηγιού Hertfordshire Hunt Saboteurs. Σε αυτό φαίνεται μια γυναίκα να κλωτσά άλογο στο σώμα και να το χτυπά επανειλημμένα στο πρόσωπο. Έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η οργάνωση για την αποτροπή της βάναυσης μεταχείρισης των ζώων RSPCA, όπως και η Ένωση Κυνηγιού της Βρετανίας. 

 

 

Με πληροφορίες από Guardian