Βραζιλία: Προβάδισμα για τον ακροδεξιό υποψήφιο Ζαΐχ Μπολσονάρου

Βραζιλία: Προβάδισμα για τον ακροδεξιό υποψήφιο Ζαΐχ Μπολσονάρου Facebook Twitter
EPA
0

Ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου διατηρεί σταθερό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, μετά την επίθεση που δέχτηκε στις 7 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιοδείας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. 

Ο υποψήφιος του Κόμματος των Εργαζομένων Φερνάντο Χαντάντ τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση.


Ο Μπολσονάρου, που παραμένει στο νοσοκομείο, προηγείται με ποσοστό 28,2%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας MDA.

Ο Χαντάντ, που ανακηρύχθηκε υποψήφιος στη θέση του φυλακισμένου πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα βρίσκεται δεύτερος με ποσοστό 17,6%.


Αν τα ποσοστά της δημοσκόπησης επαληθευτούν και στην κάλπη, ο Χαντάντ, πρώην δήμαρχος το Σάο Πάολο, είναι σε θέση να περάσει στον δεύτερο γύρο και να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Μπολσονάρου.

Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 7 Οκτωβρίου. Αν απαιτηθεί, θα ακολουθήσει και δεύτερος γύρούς στις 28 του ίδιου μήνα. 

Ο κεντροαριστερός λαϊκιστής υποψήφιος Σίρο Γκόμες συγκεντρώνει ποσοστό 10,8% και ο φιλελεύθερος Ζεράλντου Αλκμίν 6,1% ενώ η οικολόγος Μαρίνα Σίλβα ακολουθεί στην πέμπτη θέση με ποσοστό 4,1%.


Η δημοσκόπηση της MDA προβλέπει πάντως ότι στον δεύτερο γύρο ο Μπολσονάρου θα μπορούσε να νικήσει όλους τους άλλους υποψηφίους εκτός από τον Γκόμες.

Άλλες δημοσκοπήσεις την περασμένη εβδομάδα έδειχναν ότι ο Μπολσονάρου θα ηττηθεί αν βρεθεί στον δεύτερο γύρο απέναντι σε σχεδόν οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο.


Ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους παραμένει αναποφάσιστος ή δηλώνει ότι θα ψηφίσει άκυρο ή λευκό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μακρόν προς Τραμπ: Σταματήστε τον εμπορικό πόλεμο – Η Ευρώπη ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ

Διεθνή / Μακρόν προς Τραμπ: Σταματήστε τον εμπορικό πόλεμο – Η Ευρώπη ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ

Μετά τη συμφωνία για αύξηση των αμυντικών δαπανών στο 5% του ΑΕΠ, ο Γάλλος πρόεδρος καλεί τις ΗΠΑ να τηρήσουν ειρήνη στο εμπόριο. Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την Ισπανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πέδρο Σάντσεθ επιμένει ότι οι τρέχουσες αμυντικές δαπάνες είναι «επαρκείς»

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ επιμένει ότι οι τρέχουσες αμυντικές δαπάνες είναι «επαρκείς»

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, που είχε ζητήσει εξαίρεση της χώρας του από τη δέσμευση για δαπάνες 5% του ΑΕΠ, είδε τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, να απορρίπτει το αίτημα
LIFO NEWSROOM
Ιράν: Το κοινοβούλιο ψήφισε αναστολή της συνεργασίας με την πυρηνική εποπτική αρχή του ΟΗΕ

Διεθνή / Ιράν: Το κοινοβούλιο ψήφισε αναστολή της συνεργασίας με την πυρηνική εποπτική αρχή του ΟΗΕ

«Ο ΔΟΑΕ αρνήθηκε να καταδικάσει έστω και στο ελάχιστο την επίθεση εναντίον των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ξεπούλησε τη διεθνή του αξιοπιστία», λέει ο  πρόεδρος του κοινοβουλίου
LIFO NEWSROOM