Βραζιλία: Ο υπ. Υγείας επικρίνει τον Μπολσονάρου, επειδή αψηφά τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Βραζιλία: Ο υπ. Υγείας επικρίνει τον Μπολσονάρου, επειδή αψηφά τα μέτρα για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
ΕPA
1

Ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας ουσιαστικά κατηγόρησε τον Ζαΐχ Μπολσονάρου ότι μπερδεύει τους πολίτες, επειδή αψηφά τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο Λουίς Ενρίκε Μαντέτα δεν ανέφερε το όνομα του Μπολσονάρου, αλλά ήταν σαφές ότι μιλούσε για τη στάση του προέδρου. «Ελπίζω ότι μπορούμε να στείλουμε ένα μόνο μήνυμα, ενωμένοι, αλλιώς οι πολίτες έχουν αμφιβολίες. Δεν ξέρουν αν πρέπει να ακούσουν τον υπουργό Υγείας ή τον πρόεδρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μαντέτα.

«Όταν βλέπεις ανθρώπους να πηγαίνουν σε φούρνους, σούπερ μάρκετ, είναι ξεκάθαρο πως κάτι είναι λάθος», δήλωσε ο Μαντέτα, σε μια ξεκάθαρη αναφορά στο γεγονός ότι ο Μπολσονάρου επιμένει να βγαίνει στους δρόμους. Σύμφωνα με ΜΜΕ της Βραζιλίας, τον προηγούμενο μήνα ο πρόεδρος είχε απειλήσει με καρατόμηση τον υπουργό Υγείας, αν τον αμφισβητήσει δημόσια για τον κορωνοϊό.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας έχει ταχθεί πολλές φορές κατά των μέτρων περιορισμού. Μάλιστα, το Twitter, to Facebook και το Instagram έχουν αφαιρέσει σχετικά βίντεο που είχε αναρτήσει. Παρόλα αυτά, ο Μπολσονάρου εξακολουθεί να αψηφά την καραντίνα. Κάτι που έκανε τόσο στις 29 Μαρτίου, όσο και την περασμένη εβδομάδα, όταν αγκάλιασε υποστηρικτές του και φωτογραφήθηκε μαζί τους σε φούρνο.

Στη συνέντευξη, ο Μαντέτα φάνηκε να συγκρίνει τη στάση του Μπολσονάρου με εκείνη ενός διαβητικού, που αρνείται να ακολουθήσει την οδηγία του γιατρού του να μην τρώει γλυκά. «Μπορούμε να του πούμε "αυτό θα σου προκαλέσει προβλήματα, τα νεφρά σου θα καταρρεύσουν, μπορεί να χάσεις την όρασή σου ή να σου ακρωτηριάσουν το πόδι". Αλλά κάποιοι θα επιμείνουν να τρώνε γλυκά», είπε ο υπουργός Υγείας.

Στη Βραζιλία έως τώρα 1.223 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον κορωνοϊό, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 22.169. «Μπροστά μας έχουμε πολύ δύσκολες ημέρες. Ο Μάιος και ο Ιούνιος θα είναι κρίσιμοι μήνες», προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας.

Με πληροφορίες από Guardian

 

 

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαρκοζί δέχεται απειλές θανάτου στη φυλακή Λα Σαντέ - Έρευνα μετά τη διαρροή βίντεο

Διεθνή / O Σαρκοζί δέχεται απειλές θανάτου στη φυλακή Λα Σαντέ - Έρευνα μετά τη διαρροή βίντεο

Μετά τις απειλές, οι αρχές αποφάσισαν να ενισχύσουν την προστασία του Σαρκοζί, τοποθετώντας δύο αστυνομικούς φρουρούς σε γειτονικά κελιά καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμιο σοκ στο σκάκι: Ο Κράμνικ κατηγορείται για «εκφοβισμό» πριν τον θάνατο του Ναροντίτσκι

Διεθνή / Παγκόσμιο σοκ στο σκάκι: Ο Κράμνικ κατηγορείται για «εκφοβισμό» πριν τον θάνατο του Ναροντίτσκι

Η Διεθνής Ομοσπονδία Σκακιού (FIDE) ανακοίνωσε ότι παραπέμπει τον Κράμνικ στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Πειθαρχίας, ύστερα από σειρά δημόσιων επιθέσεων του Ρώσου πρώην πρωταθλητή εις βάρος του Ναροντίτσκι
LIFO NEWSROOM
«Πράξη πολέμου» χαρακτηρίζει η Μόσχα τις κυρώσεις Τραμπ στις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες

Διεθνή / «Πράξη πολέμου» χαρακτηρίζει η Μόσχα τις κυρώσεις Τραμπ στις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες

Η Μόσχα εκτιμά ότι η απόφαση της Ουάσινγκτον υπονομεύει «κάθε προοπτική διαλόγου» και μετατρέπει τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε «άμεση αντιπαράθεση ΗΠΑ–Ρωσίας»
LIFO NEWSROOM
«Οι συνομιλίες με τον Πούτιν δεν οδηγούν πουθενά» - Νέες κυρώσεις Ντόναλντ Τραμπ σε Ρωσία

Διεθνή / «Οι συνομιλίες με τον Πούτιν δεν οδηγούν πουθενά» - Βαθιά απογοητευμένος ο Τραμπ με τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στοχεύοντας τις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας, προκειμένου να πιέσουν τη χώρα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Διεθνή / Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Η Τουρκία σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την καλυτέρευση των σχέσεων με τη Δύση τα τελευταία χρόνια για να προσθέσει 40 Eurofighter Typhoon, για τα οποία υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία τον Ιούλιο, και μελλοντικά αμερικανικά F-35
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια