Βόρεια Κορέα: Πολίτες «ανησυχούν» γιατί αδυνάτισε ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Βόρεια Κορέα: Πολίτες «ανησυχούν» γιατί αδυνάτισε ο Κιμ Γιονγκ Ουν Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ένας πολίτης της Βόρειας Κορέας εξέφρασε ανησυχία για την ξαφνική απώλεια κιλών του Κιμ Γιονγκ Ουν σε ένα πρωτοφανές, για τα δεδομένα της χώρας, βίντεο που προβλήθηκε στο κεντρικό κανάλι. 

Η υγεία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας είναι ένα «απαγορευμένο» θέμα στη χώρα, όπου η εικόνα του ελέγχεται απόλυτα από τα κρατικά ΜΜΕ. 

Αναλυτές είχαν παρατηρήσει ότι σε πλάνα από τις αρχές Ιουνίου ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας φαινόταν αρκετά αδυνατισμένος. Τώρα, το κανάλι ΚΡΤ πρόβαλε δηλώσεις ενός πολίτη- που δεν κατονομάστηκε- ο οποίος εξέφρασε ανησυχία. 

«Το να βλέπουμε τον αξιοσέβαστο γενικό γραμματέα (Κιμ Γιονγκ Ουν) τόσο υπερβολικά αδύνατο ραγίζει την καρδιά των ανθρώπων τόσο πολύ», φέρεται να δήλωσε ο άνδρας. «Όλοι λένε ότι δάκρυσαν τα μάτια τους», συμπλήρωσε. 

Στο βίντεο- το οποίο το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές- κάτοικοι της Πιονγιάνγκ παρακολουθούσαν σε γιγαντοοθόνη στον δρόμο πλάνα από συναυλία στην οποία παρέστη ο Κιμ Γιονγκ Ουν, έπειτα από συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος. 

Το κανάλι δεν έδωσε πληροφορίες για το τι μπορεί να προκάλεσε την απώλεια κιλών του ηγέτη της Βόρειας Κορέας. 

Ακόμη δεν είναι σαφές γιατί προβλήθηκε αυτό το βίντεο. Ο Κουάκ Γκιλ Σεόμπ, επικεφαλής του One Korea Center- ιστοσελίδα που ειδικεύεται σε ζητήματα που αφορούν στη Βόρεια Κορέα- σχολίασε ότι το καθεστώς της Πιονγιάνγκ «ποτέ δεν θα επέτρεπε να δημοσιευθούν αρνητικές ειδήσεις για τον Κιμ Γιονγκ Ουν». 

Αυτό σημαίνει, εκτίμησε μιλώντας στο BBC, ότι το απόσπασμα προβλήθηκε «για να δείξει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει χάσει από μόνος του βάρος». Το απόσπασμα δείχνει ότι είναι «αφοσιωμένος στον λαό του», συμπλήρωσε και σημείωσε ότι συχνά ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιχειρεί να τονίσει την εικόνα «ενός ηγέτη που δουλεύει σκληρά για τον λαό του, μέρα και νύχτα». 

Η υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν αποτελεί διαχρονικά θέμα ενδιαφέροντος. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρος διάδοχός του, αν τυχόν αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε κενό εξουσίας σε μια χώρα με πυρηνικά και κατά συνέπεια σε αστάθεια στην περιοχή. 

Με πληροφορίες από Reuters, BBC 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM