Βερολίνο: Οι γυναίκες θα μπορούν πλέον να κολυμπούν γυμνόστηθες στις πισίνες

Βερολίνο: Οι γυναίκες θα μπορούν πλέον να κολυμπούν γυμνόστηθες στις πισίνες Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθούν οι διακρίσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών, η υπηρεσία που διαχειρίζεται της πισίνες στο Βερολίνο ανακοίνωσε ότι στο εξής οι γυναίκες θα μπορούν να κολυμπούν γυμνόστηθες.

Μια γυναίκα είχε προσφύγει στην υπηρεσία καταπολέμησης των διακρίσεων του Βερολίνου επειδή οι άνδρες επιτρεπόταν να κολυμπούν στις πισίνες με ακάλυπτο το στήθος, αλλά οι γυναίκες όχι.

Με αφορμή αυτήν την προσφυγή, η εταιρεία Berliner Bäder-Betriebe θα εφαρμόζει στο μέλλον τον εσωτερικό κανονισμό της και τον κανονισμό των λουτρών έτσι ώστε να σέβεται την ισότητα των φύλων ανέφερε η υπηρεσία.

«Η κολύμβηση με ακάλυπτο το στήθος θα επιτρέπεται στο μέλλον για όλες τις γυναίκες ή για τα πρόσωπα που έχουν γυναικείο στήθος», διευκρίνισε.

Η υπηρεσία διαμεσολάβησης κατά των διακρίσεων του Βερολίνου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση αυτή.

«Τώρα θα πρέπει να εφαρμοστεί αυτός ο κανόνας και να μην εκδιώκονται ή να απαγορεύεται η πρόσβαση» στις γυναίκες, σχολίασε η διευθύντριά της, η Ντόρις Λίμπσερ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Εκατοντάδες πολίτες σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στα εγκαίνια του νέου αμερικανικού προξενείου

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Τζεφ Λάντρι, ότι «ήρθε η ώρα η Ουάσινγκτον να επαναφέρει το αποτύπωμά της» στην αρκτική περιοχή
THE LIFO TEAM
Μπεν-Γβιρ: Βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει την κακομεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων

Διεθνή / Μπεν-Γβιρ: Το βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει πώς το Ισραήλ κακοποιεί τους Παλαιστίνιους κρατουμένους

Οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων έχουν τεκμηριώσει την πρωτοφανή έκταση βίαιων πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας, που διαπράττονται από δεσμοφύλακες.
THE LIFO TEAM
ΡΑΟΥΛ ΚΑΣΤΡΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατί οι ΗΠΑ αποφάσισαν να απαγγείλουν κατηγορίες για φόνο στον 94χρονο πρώην πρόεδρο της Κούβας;

Οι ΗΠΑ απήγγειλαν κατηγορίες για φόνο και άλλα αδικήματα στον Ραούλ Κάστρο, για τον φερόμενο ρόλο του στην κατάρριψη δύο πολιτικών αεροσκαφών Κουβανών εξορίστων το 1996
THE LIFO TEAM