Αυστραλοί, οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι του πλανήτη

Αυστραλοί, οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι του πλανήτη Facebook Twitter
2

Η Αυστραλία αναδείχτηκε για Τρίτη συνεχή χρονιά το «πιο ευτυχές» ανάμεσα στα βιομηχανικά κράτη του κόσμου, σύμφωνα με έρευνα του ΟΟΣΑ, με κριτήρια, όπως η απασχόληση, το εισόδημα, το περιβάλλον και την υγεία.

Τη λίστα των πέντε «ευτυχέστερων κρατών» συμπληρώνουν η Σουηδία, ο Καναδάς, η Νορβηγία και η Ελβετία. Στην ετήσια έρευνα περιλαμβάνονται 30 κράτη και η Αυστραλία πρωτεύει με πάνω από 73% των κατοίκων της να αμείβονται με ποσά πάνω από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ.


Επιπλέον, το προσδόκιμο ζωής είναι μεγαλύτερο και φθάνει τα 82 χρόνια ενώ η ανάπτυξη συνεχίζεται, χωρίς διαστήματα ύφεσης ή στασιμότητας, τα τελευταία 20 χρόνια.


"Δεν υπάρχει κανείς κάτω από την ηλικία των 40  που ΝΑ έχει βιώσει μια ύφεση ως ενήλικο μέλος του εργατικού δυναμικού», δηλώνει ο Σαούλ Ισλέικ, οικονομολόγος της Bank of America-Merrill Lynch στο Σίδνεϊ.

Η δεκάδα των ευτυχέστερων βιομηχανικών χωρών:

1. Αυστραλία

2. Σουηδία

3. Καναδάς

4. Νορβηγία

5. Ελβετία

6. Ηνωμένες Πολιτείες

7. Δανία

8. Οι Κάτω Χώρες

9. Ισλανδία

10. Ηνωμένο Βασίλειο

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντινούπολη: «Ίσως δεν χρειαστεί συνάντηση με Πούτιν», λέει ο Ζελένσκι - «Έτοιμοι για συμβιβασμούς» δηλώνουν οι Ρώσοι

Διεθνή / «Ίσως δεν χρειαστεί συνάντηση με Πούτιν», λέει ο Ζελένσκι - «Έτοιμοι για συμβιβασμούς» δηλώνουν οι Ρώσοι

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πιθανούς συμβιβασμούς και να τους συζητήσουμε» είπε ο Βλαντιμίρ Μεντίνσκι - Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τους Ρώσους για ασέβεια
LIFO NEWSROOM
Ο Ζελένσκι στέλνει τον υπουργό Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη – Κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν θέλει ειρήνη

Διεθνή / Ο Ζελένσκι στέλνει τον υπουργό Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη – Κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν θέλει ειρήνη

Οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη ξεκινούν σε κλίμα δυσπιστίας και χαμηλών προσδοκιών, με τις πραγματικές εξελίξεις να εξαρτώνται από την πολιτική βούληση των δύο προέδρων που παραμένουν εκτός τραπεζιού: του Πούτιν και του Τραμπ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Είναι πολύ δύσκολο να υπολογίσεις τον δείκτη της ευτυχίας βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων. Σίγουρα υπάρχουν κάποια βασικά κριτήρια που θα μπορούσαν να κάνουν τον άνθρωπο "ευτυχισμένο" δυστυχώς ή ευτυχώς όμως η ευτυχία είναι δύσκολο κατ'αρχάς να προσδιοριστεί ως έννοια, ας μην ξεχνάμε ότι σε τελική ανάλυση είναι μία πολύ προσωπική υπόθεση. Το προσδόκιμο ζωής πάντως δεν φανερώνει σε καμία περίπτωση "ευτυχία" (δεν αναιρεί βέβαια και την ύπαρξη της).