Αυστραλιανό Κέλπι πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ 27.000 δολαρίων σε δημοπρασία

Αυστραλιανό Κέλπι πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ 27.000 δολαρίων σε δημοπρασία Facebook Twitter
Ο Eulooka Hoover πουλήθηκε στην ετήσια δημοπρασία σκύλων, του συλλόγου αυστραλιανών ποιμενικών του Casterton, έναντι 35.200 δολαρίων Αυστραλίας.
0

Ένα αυστραλιανό Κέλπι με «κουλ προσωπικότητα» πουλήθηκε σε παγκόσμια τιμή-ρεκόρ 27.068 δολαρίων, σε δημοπρασία σκύλων εργασίας, στη Βικτόρια.

Ο Eulooka Hoover, ένας ποιμενικός ηλικίας 2 ετών, κατάφερε να καταρρίψει το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ για ένα Μπόρντερ Κόλεϊ, που πουλήθηκε πέρυσι για 18.900 λίρες στη Βρετανία.

Ο ακριβότερος σκύλος εργασίας του κόσμου εν δράσει.

Τα Κέλπι ξεκίνησαν να εκτρέφονται τον 19ο αιώνα και είναι ικανά να ηγηθούν κοπαδιών από βοοειδή αλλά και πρόβατα. 

Στην ετήσια δημοπρασία του Casterton Kelpie Association, που έγινε την Κυριακή, διατέθηκαν προς πώληση συνολικά 51 σκύλοι εργασίας, ενώ ένα κουτάβι Κέλπι πουλήθηκε στα 9.050 δολάρια Αυστραλίας- ένα ακόμη ρεκόρ.

Αυστραλιανό Κέλπι πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ 27.000 δολαρίων σε δημοπρασία Facebook Twitter
Οι εκπαιδευτές David και Sarah Lee με τα παιδιά και τους σκύλους τους. Στα αριστερά ο Eulooka Hoover. Πηγή: Casterton Kelpie Association

Ο David Lee, εκτροφέας και εκπαιδευτής του Eulooka Hoover, είπε πως ο σκύλος έχει ένα ιδιαίτερο ένστικτο. «Είναι τόσο ευγενικός με το κοπάδι και απλώς καταλαβαίνει τι γίνεται», ανέφερε στο ABC News.

«Μπορεί να το βάλει να κάνει ό,τι πρέπει με απόλυτη ηρεμία, είναι τόσο φυσικός σε αυτό», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι είναι ένας πολύ χαρούμενος και εργατικός σκύλος, που «μπορεί να δουλεύει οκτώ ημέρες την εβδομάδα αν τον αφήσεις».

Επιπλέον ανέφερε πως πριν την οντισιόν, του προσφέρθηκε ένα «εύλογο ποσό χρημάτων» για τον σκύλο, αλλά αρνήθηκε, με το ένστικτό του να τον δικαιώνει τελικά στη δημοπρασία. Βέβαια, παρά την υψηλή τιμή πώλησης του Eulooka Hoover, λέει πως ανάμεικτα συναισθήματα τώρα που θα φύγει.

Με πληροφορίες από BBC, Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ