Απειλές κατά της ζωής της δέχεται η Μαλάλα

Απειλές κατά της ζωής της δέχεται η Μαλάλα Facebook Twitter
9

Πανηγυρίζει το Πακιστάν για την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην Μαλάλα Γιουσιφάι, όμως υπάρχουν κι αυτοί που εξακολουθούν να απειλούν την Πακιστανή μαθήτρια.

Οργάνωση που έχει αποσχισθεί από τους Ταλιμπάν, απείλησε την Μαλάλα με «κοφτερά και γυαλιστερά μαχαίρια» στον λογαριασμό της στο twitter, λίγες ώρες αφού η νεαρή ακτιβίστρια τιμήθηκε με το Νόμπελ.

«Πρόσωπα όπως η Μαλάλα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν αποθαρρυνόμαστε από την προπαγάνδα (των απίστων). Έχουμε ετοιμάσει κοφτερά και γυαλιστερά μαχαίρια για τον εχθρό του Ισλάμ», ανέφερε στο Twitter ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Εχσανουλάχ Εχσάν.

«Η Μαλάλα μιλά τόσο πολύ κατά των όπλων και των ένοπλων συγκρούσεων. Δεν γνωρίζει ότι ο ιδρυτής του βραβείου Νόμπελ της ήταν ο εφευρέτης των εκρηκτικών;» είπε επίσης ο Εχσάν.

 Στους τίτλους των πακιστανικών εφημερίδων η Μαλάλα χαρακτηρίζειται "Εθνική ηρωίδα», «Περηφάνια του Πακιστάν», «Ασυνήθιστο θάρρος» και «Κόρη του έθνους»  ενώ μια εφημερίδα γράφει: «Πλάι στους τρομοκράτες, τους βιαστές, τους ληστές και τους ψεύτες που παράγει το κράτος μας, υπάρχουν ήρωες που εργάζονται σιωπηλά για την ειρήνη, τις μεταρρυθμίσεις, την εκπαίδευση, την κοινωνική πρόνοια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αλήθεια. Η Μαλάλα είναι ταυτόχρονα ένας από αυτούς τους ανθρώπους και όλοι οι άνθρωποι αυτοί μαζί».

9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM
Νότια Αφρική DJ Δολοφονία

Διεθνή / Δολοφονήθηκε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Yλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να καταγράφει έναν άνδρα με ράστα, ντυμένο με στολή που έμοιαζε με στολή εταιρείας ασφαλείας, να πυροβολεί το θύμα πριν τραπεί σε φυγή
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
"Πλάι στους τρομοκράτες, τους βιαστές, τους ληστές και τους ψεύτες που παράγει το κράτος μας..."Αν το λέγαμε αυτό εμείς άραγε για εκείνους θα ήταν ρατσιστικό σχόλιο;
Έτσι,λέγοντας τα μισά, ναι. Εάν τα πεις όλα όχι: Πλάι στους τρομοκράτες, τους βιαστές, τους ληστές και τους ψεύτες που παράγει το κράτος μας, υπάρχουν ήρωες που εργάζονται σιωπηλά για την ειρήνη, τις μεταρρυθμίσεις, την εκπαίδευση, την κοινωνική πρόνοια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αλήθεια.
Δεν αμφιβάλλω ότι παντού υπάρχουν ήρωες. Αλλά ποιος ξέρεις τι είναι αυτός που βάζουμε στη χώρα μας; Διότι δεν είναι ότι η Ελλάδα ζητάει και πολλά διαπιστευτήρια πριν νομιμοποιήσει κάποιον μόνο για το δικαίωμα ψήφου. Αν κοιτάξεις κι άλλες χώρες της Ε.Ε. θα δεις ότι η χώρα μας είναι λίγο μπάτε σκύλοι αλέστε. Πόσες φορές νομιμοποιήθηκαν μετανάστες που καταζητούνταν στη χώρα τους ή εκκρεμούσαν ακόμα και διεθνή εντάλματα σύλληψης εις βάρος τους; Πόσο χειρότερο λοιπόν ακούγεται όταν ο ίδιος ο λαός το λέει αυτό για τη χώρα του; Όταν το λέει ένας Έλληνας (εννοώ απλά να πει να προσέχουμε ποιον νομιμοποιούμε με τόσα που ακούγονται όχι να χαρακτηρίσει κιόλας με αυτόν τον τρόπο) αντιμετωπίζεται ως ρατσιστής. Όταν το λέει ο ίδιος ο λαός της χώρας τι είναι; Μου θυμίζει λίγο τους αφροαμερικανούς που είναι ελεύθεροι να λένε τη λέξη nigger μεταξύ τους αλλά πιπέρι στο στόμα αν το πει λευκός. Απλά αυτά τα δύο μέτρα και δύο σταθμά ενίοτε κουράζουν.