Απειλές κατά της ζωής της δέχεται η Μαλάλα

Απειλές κατά της ζωής της δέχεται η Μαλάλα Facebook Twitter
9

Πανηγυρίζει το Πακιστάν για την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην Μαλάλα Γιουσιφάι, όμως υπάρχουν κι αυτοί που εξακολουθούν να απειλούν την Πακιστανή μαθήτρια.

Οργάνωση που έχει αποσχισθεί από τους Ταλιμπάν, απείλησε την Μαλάλα με «κοφτερά και γυαλιστερά μαχαίρια» στον λογαριασμό της στο twitter, λίγες ώρες αφού η νεαρή ακτιβίστρια τιμήθηκε με το Νόμπελ.

«Πρόσωπα όπως η Μαλάλα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν αποθαρρυνόμαστε από την προπαγάνδα (των απίστων). Έχουμε ετοιμάσει κοφτερά και γυαλιστερά μαχαίρια για τον εχθρό του Ισλάμ», ανέφερε στο Twitter ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Εχσανουλάχ Εχσάν.

«Η Μαλάλα μιλά τόσο πολύ κατά των όπλων και των ένοπλων συγκρούσεων. Δεν γνωρίζει ότι ο ιδρυτής του βραβείου Νόμπελ της ήταν ο εφευρέτης των εκρηκτικών;» είπε επίσης ο Εχσάν.

 Στους τίτλους των πακιστανικών εφημερίδων η Μαλάλα χαρακτηρίζειται "Εθνική ηρωίδα», «Περηφάνια του Πακιστάν», «Ασυνήθιστο θάρρος» και «Κόρη του έθνους»  ενώ μια εφημερίδα γράφει: «Πλάι στους τρομοκράτες, τους βιαστές, τους ληστές και τους ψεύτες που παράγει το κράτος μας, υπάρχουν ήρωες που εργάζονται σιωπηλά για την ειρήνη, τις μεταρρυθμίσεις, την εκπαίδευση, την κοινωνική πρόνοια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αλήθεια. Η Μαλάλα είναι ταυτόχρονα ένας από αυτούς τους ανθρώπους και όλοι οι άνθρωποι αυτοί μαζί».

9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Διεθνή / Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Οι υπάλληλοι του οργανισμού καταγγέλλουν ότι η μακροχρόνια ρητορική του Κένεντι κατά των εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τον κορωνοϊό, έχει τροφοδοτήσει το κλίμα εχθρότητας απέναντι στη δημόσια υγεία
LIFO NEWSROOM
Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ συμφωνεί να ξοδέψει $500 εκατ. σε εκπαιδευτικά προγράμματα για να αποκαταστήσει δισεκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακής χρηματοδότησης, κλείνοντας μήνες αντιπαράθεσης με τη διακυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Από «πασιφίστρια» η Ιαπωνία γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Διεθνή / Ιαπωνία: Από ειρηνευτική δύναμη γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Η συμφωνία Αυστραλίας-Mitsubishi ύψους 6,5 δισ. δολαρίων για φρεγάτες είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής πώληση ιαπωνικού οπλικού συστήματος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Ο Σέργκει Μοσούνωφ εξαγοράζει τη Fabergé έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Η Φαμπερζέ των αυτοκρατορικών αυγών περνά στα χέρια του Σέργκει Μοσούνωφ έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Ο επιχειρηματίας Σέργκει Μοσούνωφ απέκτησε το διάσημο brand Φαμπερζέ, γνωστό για τα πολυτελή κοσμήματα και τα περίφημα αυγά, σε μια συμφωνία ύψους 50 εκατ. δολαρίων, συνεχίζοντας την κληρονομιά της εμβληματικής μάρκας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
"Πλάι στους τρομοκράτες, τους βιαστές, τους ληστές και τους ψεύτες που παράγει το κράτος μας..."Αν το λέγαμε αυτό εμείς άραγε για εκείνους θα ήταν ρατσιστικό σχόλιο;
Έτσι,λέγοντας τα μισά, ναι. Εάν τα πεις όλα όχι: Πλάι στους τρομοκράτες, τους βιαστές, τους ληστές και τους ψεύτες που παράγει το κράτος μας, υπάρχουν ήρωες που εργάζονται σιωπηλά για την ειρήνη, τις μεταρρυθμίσεις, την εκπαίδευση, την κοινωνική πρόνοια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αλήθεια.
Δεν αμφιβάλλω ότι παντού υπάρχουν ήρωες. Αλλά ποιος ξέρεις τι είναι αυτός που βάζουμε στη χώρα μας; Διότι δεν είναι ότι η Ελλάδα ζητάει και πολλά διαπιστευτήρια πριν νομιμοποιήσει κάποιον μόνο για το δικαίωμα ψήφου. Αν κοιτάξεις κι άλλες χώρες της Ε.Ε. θα δεις ότι η χώρα μας είναι λίγο μπάτε σκύλοι αλέστε. Πόσες φορές νομιμοποιήθηκαν μετανάστες που καταζητούνταν στη χώρα τους ή εκκρεμούσαν ακόμα και διεθνή εντάλματα σύλληψης εις βάρος τους; Πόσο χειρότερο λοιπόν ακούγεται όταν ο ίδιος ο λαός το λέει αυτό για τη χώρα του; Όταν το λέει ένας Έλληνας (εννοώ απλά να πει να προσέχουμε ποιον νομιμοποιούμε με τόσα που ακούγονται όχι να χαρακτηρίσει κιόλας με αυτόν τον τρόπο) αντιμετωπίζεται ως ρατσιστής. Όταν το λέει ο ίδιος ο λαός της χώρας τι είναι; Μου θυμίζει λίγο τους αφροαμερικανούς που είναι ελεύθεροι να λένε τη λέξη nigger μεταξύ τους αλλά πιπέρι στο στόμα αν το πει λευκός. Απλά αυτά τα δύο μέτρα και δύο σταθμά ενίοτε κουράζουν.