ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ! ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ!

Απειλές κατά της ζωής της δέχεται η Μαλάλα

Απειλές κατά της ζωής της δέχεται η Μαλάλα Facebook Twitter
9

Πανηγυρίζει το Πακιστάν για την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην Μαλάλα Γιουσιφάι, όμως υπάρχουν κι αυτοί που εξακολουθούν να απειλούν την Πακιστανή μαθήτρια.

Οργάνωση που έχει αποσχισθεί από τους Ταλιμπάν, απείλησε την Μαλάλα με «κοφτερά και γυαλιστερά μαχαίρια» στον λογαριασμό της στο twitter, λίγες ώρες αφού η νεαρή ακτιβίστρια τιμήθηκε με το Νόμπελ.

«Πρόσωπα όπως η Μαλάλα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν αποθαρρυνόμαστε από την προπαγάνδα (των απίστων). Έχουμε ετοιμάσει κοφτερά και γυαλιστερά μαχαίρια για τον εχθρό του Ισλάμ», ανέφερε στο Twitter ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Εχσανουλάχ Εχσάν.

«Η Μαλάλα μιλά τόσο πολύ κατά των όπλων και των ένοπλων συγκρούσεων. Δεν γνωρίζει ότι ο ιδρυτής του βραβείου Νόμπελ της ήταν ο εφευρέτης των εκρηκτικών;» είπε επίσης ο Εχσάν.

 Στους τίτλους των πακιστανικών εφημερίδων η Μαλάλα χαρακτηρίζειται "Εθνική ηρωίδα», «Περηφάνια του Πακιστάν», «Ασυνήθιστο θάρρος» και «Κόρη του έθνους»  ενώ μια εφημερίδα γράφει: «Πλάι στους τρομοκράτες, τους βιαστές, τους ληστές και τους ψεύτες που παράγει το κράτος μας, υπάρχουν ήρωες που εργάζονται σιωπηλά για την ειρήνη, τις μεταρρυθμίσεις, την εκπαίδευση, την κοινωνική πρόνοια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αλήθεια. Η Μαλάλα είναι ταυτόχρονα ένας από αυτούς τους ανθρώπους και όλοι οι άνθρωποι αυτοί μαζί».

9

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ! ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΑΛ ΦΑΓΕΝΤ HARRODS

Διεθνή / Υπόθεση Αλ Φαγέντ: Τουλάχιστον πέντε επιζώσες αναγνωρίστηκαν ως θύματα σύγχρονης δουλείας

Εκατοντάδες γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, ιδιοκτήτη των πολυκαταστημάτων Harrods στο Λονδίνο από το 1985 έως το 2010, για βιασμούς, σεξουαλικές επιθέσεις και εμπορία ανθρώπων
THE LIFO TEAM
«Φυλακισμένοι στον παράδεισο»: το Πράσινο Ακρωτήριο έγινε καταφύγιο και αδιέξοδο για ΛΟΑΤΚΙ+ διωκόμενους

Διεθνή / «Φυλακισμένοι στον παράδεισο»: το Πράσινο Ακρωτήριο έγινε καταφύγιο και αδιέξοδο για ΛΟΑΤΚΙ+ διωκόμενους

Στο Πράσινο Ακρωτήριο, ΛΟΑΤΚΙ+ άνθρωποι που διώκονται σε άλλες αφρικανικές χώρες βρίσκουν ανάσα, αλλά όχι μέλλον. Δεν κινδυνεύουν να συλληφθούν για την ταυτότητά τους, όμως μένουν χωρίς χαρτιά, άσυλο και σταθερή δουλειά.
THE LIFO TEAM
Μετά την επίθεση στο Pride, η queer κοινότητα του Βερολίνου ζητά συνταγματική προστασία

Διεθνή / Μετά την επίθεση στο Pride, η queer κοινότητα του Βερολίνου ζητά συνταγματική προστασία

Στην αγρυπνία στον τόπο της επίθεσης, οι queer οργανώσεις του Βερολίνου ζήτησαν ρητή προστασία στο γερμανικό Σύνταγμα και ειδικό νόμο για τα θύματα βίας. Ταυτόχρονα ξεκαθάρισαν ότι ο τρόμος δεν πρέπει να γίνει μίσος κατά των μουσουλμάνων.
THE LIFO TEAM
Η Σούρι που έχασε τους γονείς της στα τρία σήμερα είναι τρανς γυναίκα και ερευνήτρια του καρκίνου

Διεθνή / Η Σούρι που έχασε τους γονείς της στα τρία σήμερα είναι τρανς γυναίκα και ερευνήτρια του καρκίνου

Μεγαλωμένη σε χωριό της Χαριάνα, η Σούρι έμαθε από παιδί να κρύβει όσα την έκαναν «διαφορετική». Στη Γερμανία, όπου πήγε για διδακτορικό στην έρευνα για τον καρκίνο, βρήκε τη λέξη που της έλειπε: τρανς.
THE LIFO TEAM
«Εδώ στο Μαρόκο, τα όνειρα μας σκοτώνουν»: οι νέοι που πέρασαν για λίγες ώρες στην Ευρώπη

Διεθνή / «Εδώ στο Μαρόκο, τα όνειρα μας σκοτώνουν»: οι νέοι που πέρασαν για λίγες ώρες στην Ευρώπη

Δεκάδες χιλιάδες νέοι Μαροκινοί πέρασαν για λίγες ώρες στη Θέουτα, πιστεύοντας ότι άνοιξε η πόρτα της Ευρώπης.Η επιστροφή τους, εξαντλημένη και σιωπηλή, έδειξε πόσο σκληρό μπορεί να γίνει ένα όνειρο.
THE LIFO TEAM
Massive Attack για τα γεγονότα στη Σιγκαπούρη: «Όλο το συγκρότημα τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία»

Διεθνή / Massive Attack για τα γεγονότα στη Σιγκαπούρη: «Όλο το συγκρότημα τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία»

Το συγκρότημα ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία κατά τη διάρκεια συναυλίας του - «Δεν φανταζόμασταν ότι το να κρατήσουμε τη σημαία ενός κυρίαρχου κράτους, το οποίο αναγνωρίζεται από 157 χώρες, θα παραβίαζε οποιονδήποτε νόμο»
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
"Πλάι στους τρομοκράτες, τους βιαστές, τους ληστές και τους ψεύτες που παράγει το κράτος μας..."Αν το λέγαμε αυτό εμείς άραγε για εκείνους θα ήταν ρατσιστικό σχόλιο;
Έτσι,λέγοντας τα μισά, ναι. Εάν τα πεις όλα όχι: Πλάι στους τρομοκράτες, τους βιαστές, τους ληστές και τους ψεύτες που παράγει το κράτος μας, υπάρχουν ήρωες που εργάζονται σιωπηλά για την ειρήνη, τις μεταρρυθμίσεις, την εκπαίδευση, την κοινωνική πρόνοια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αλήθεια.
Δεν αμφιβάλλω ότι παντού υπάρχουν ήρωες. Αλλά ποιος ξέρεις τι είναι αυτός που βάζουμε στη χώρα μας; Διότι δεν είναι ότι η Ελλάδα ζητάει και πολλά διαπιστευτήρια πριν νομιμοποιήσει κάποιον μόνο για το δικαίωμα ψήφου. Αν κοιτάξεις κι άλλες χώρες της Ε.Ε. θα δεις ότι η χώρα μας είναι λίγο μπάτε σκύλοι αλέστε. Πόσες φορές νομιμοποιήθηκαν μετανάστες που καταζητούνταν στη χώρα τους ή εκκρεμούσαν ακόμα και διεθνή εντάλματα σύλληψης εις βάρος τους; Πόσο χειρότερο λοιπόν ακούγεται όταν ο ίδιος ο λαός το λέει αυτό για τη χώρα του; Όταν το λέει ένας Έλληνας (εννοώ απλά να πει να προσέχουμε ποιον νομιμοποιούμε με τόσα που ακούγονται όχι να χαρακτηρίσει κιόλας με αυτόν τον τρόπο) αντιμετωπίζεται ως ρατσιστής. Όταν το λέει ο ίδιος ο λαός της χώρας τι είναι; Μου θυμίζει λίγο τους αφροαμερικανούς που είναι ελεύθεροι να λένε τη λέξη nigger μεταξύ τους αλλά πιπέρι στο στόμα αν το πει λευκός. Απλά αυτά τα δύο μέτρα και δύο σταθμά ενίοτε κουράζουν.