ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Άντι Τζάσι: Ποιος είναι ο νέος CEO της Amazon, που διαδέχεται τον Μπέζος

Άντι Τζάσι: Ποιος είναι ο νέος CEO της Amazon, που διαδέχεται τον Μπέζος Facebook Twitter
Getty Images
0

Ο Άντι Τζάσι είναι ο άνθρωπος που διαδέχεται τον Τζεφ Μπέζος στη θέση του CEO της Αmazon.

Ο δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τη θέση έπειτα από σχεδόν τρεις δεκαετίες και θα γίνει εκτελεστικός πρόεδρος.

Το τιμόνι περνά πλέον στον 52χρονο Άντι Τζάσι, ο οποίος εντάχθηκε στην Amazon το 1997, αμέσως μετά τις σπουδές του στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Χάρβαρντ.

«Έδωσα τις τελικές εξετάσεις μου στη Harvard Business School την πρώτη Παρασκευή του Μαΐου του 1997 και ξεκίνησα στην Amazon την επόμενη Δευτέρα», δήλωσε σε podcast της σχολής τον Σεπτέμβριο. «Δεν ήξερα ποια θα είναι η δουλειά μου ή ο τίτλος μου», συμπλήρωσε.

Στην πορεία δημιούργησε την Amazon Web Services, εταιρεία που περηφανεύεται ότι κατέχει το 30% της αγοράς στις υπηρεσίες cloud. Η προαγωγή του Τζάσι υπογραμμίζει τη σημασία που έχουν αυτές οι υπηρεσίες για το μέλλον της Amazon, επεσήμανε ο Τομ Τζόνσον, της εταιρείας Mindshare Worldwide.

«Το υπόβαθρο του Τζάσι στην καθοδήγηση της AWS δείχνει πόσο υψηλή προτεραιότητα είναι αυτές οι υπηρεσίες στην επιχειρηματική στρατηγική της Amazon. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο αυτό θα επηρεάσει τη στρατηγική τους και πώς θα ισορροπήσει αυτή την προτεραιότητα με την ενισχυόμενη διαφημιστική και τον εμπορικό κολοσσό», συμπλήρωσε ο Τζόνσον.

Στην επιστολή του προς το προσωπικό ο Τζεφ Μπέζος εξέφρασε πλήρη εμπιστοσύνη στον Τζάσι. «Ο Άντι είναι γνωστός εντός της εταιρείας και βρίσκεται στην Amazon σχεδόν όσο καιρό είμαι εγώ. Θα είναι ένας εξαιρετικός ηγέτης», ανέφερε.

Ο δισεκατομμυριούχος θα συνεχίσει να ασχολείται με πρωτοβουλίες της Amazon αλλά πλέον «θα έχω τον χρόνο και την ενέργεια για να επικεντρωθώ στο Day 1 Fund, στο Bezos Earth Fund, την Blue Origin, την Washington Post και τα άλλα πάθη μου».

Ο Μπέζος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για συνταξιοδότηση, επισημαίνοντας «ποτέ δεν είχα περισσότερη ενέργεια», ενώ εξήγησε ότι είναι «σούπερ παθιασμένος για τον αντίκτυπο που πιστεύω ότι μπορούν να έχουν αυτοί οι οργανισμοί».

Διεθνή
0

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τέιλορ Σουίφτ αποτελεί πρότυπο για όσους αντιμετωπίζουν διατροφικές διαταραχές, σύμφωνα με μελέτη

Διεθνή / Η Τέιλορ Σουίφτ αποτελεί πρότυπο για όσους αντιμετωπίζουν διατροφικές διαταραχές, σύμφωνα με μελέτη

Μελέτη αποκαλύπτει τον θετικό αντίκτυπο που έχει η κορυφαία τραγουδίστρια στο κοινό της, λόγω της προθυμίας να συζητήσει ανοιχτά τις προσωπικές της δυσκολίες
LIFO NEWSROOM
Από την δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολν στην απόπειρα κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Διεθνή / Από την δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολν στην απόπειρα κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Στην αμερικανική ιστορία τέσσερις πρόεδροι δολοφονήθηκαν, από τον Αβραάμ Λίνκολν το 1865 μέχρι τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι το 1963 - Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρόναλντ Ρήγκαν έγινε το 1981
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ