Ο Τζεφ Μπέζος αφήνει το «τιμόνι» της Amazon

Ο Τζεφ Μπέζος αφήνει το «τιμόνι» της Amazon Facebook Twitter
Ο Τζεφ Μπέζος αφήνει από το τιμόνι της Amazon (Getty Images)
0

Η Amazon ανακοίνωσε ότι ο ιδρυτής της Τζεφ Μπέζος θα παραιτηθεί από τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου το τρίτο τρίμηνο του 2021, μεταβαίνοντας σε νέο ρόλο ως εκτελεστικός πρόεδρος.

Μετά από 25 χρόνια ως CEO της Amazon, ο πλουσιότερο άνθρωπος στον πλανήτη μεταβιβάζει την εξουσία του στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο Andy Jassy, επί του παρόντος CEO της Amazon Web Services (AWS), θα γίνει CEO της Amazon.com με την αποχώρησή του ιδρυτή της εταιρείας.

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου έκανε την ανακοίνωση παράλληλα με τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου του 2020.

«Η Amazon είναι αυτή που είναι λόγω της εφεύρεσης», δήλωσε ο Μπέζος σε ανακοίνωσή του.

«Κάνουμε τρελά πράγματα μαζί και μετά τα κάνουμε (να είναι) κανονικά. Πραγματοποιήσαμε πρωτοποριακές κριτικές πελατών, το 1-Click, εξατομικευμένες προτάσεις, απίστευτα γρήγορη αποστολή της Prime, αγορές Just Walk Out, τα Climate Pledge, Kindle, Alexa, cloud computing και πολλά άλλα», δήλωσε ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon.

«Αν το κάνετε σωστά, λίγα χρόνια μετά από μια εκπληκτική εφεύρεση, το νέο (πράγμα) έχει γίνει φυσιολογικό. Οι άνθρωποι χασμουριούνται. Και αυτό το χασμουρητό είναι το μεγαλύτερο κομπλιμέντο που μπορεί να λάβει ένας εφευρέτης.

»Όταν εξετάζετε τα οικονομικά μας αποτελέσματα, αυτό που βλέπετε είναι τα μακροπρόθεσμα αθροιστικά αποτελέσματα της εφεύρεσης. Αυτήν τη στιγμή βλέπω την Amazon στο πιο εφευρετικό της στάδιο, καθιστώντας αυτή την στιγμή, την ιδανική για αυτήν τη μετάβαση (εξουσίας).»

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η ημερομηνία λήξης των φαρμάκων επηρεάζει τις μακροχρόνιες διαστημικές αποστολές

Τech & Science / Πώς η ημερομηνία λήξης των φαρμάκων επηρεάζει τις μακροχρόνιες διαστημικές αποστολές

Βασικά φάρμακα που χρησιμοποιούν οι αστροναύτες, όπως παυσίπονα, αντιβιοτικά, φάρμακα για αλλεργίες και βοηθήματα ύπνου, μπορεί να είναι αναποτελεσματικά ή ακόμα και επιβλαβή μετά την ημερομηνία λήξης τους
LIFO NEWSROOM