Αναπληρώτρια πρωθυπουργός Ουκρανίας: Ευθύνη και του ΝΑΤΟ οι θάνατοι αμάχων

Αναπληρώτρια πρωθυπουργός Ουκρανίας: Ευθύνη και του ΝΑΤΟ οι θάνατοι αμάχων Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Αρχείου
0

Ευθύνες στο ΝΑΤΟ, εν μέρει, για τους θανάτους αμάχων στη χώρα, επιρρίπτει η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης.

Το αιτιολογεί δε, λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ αρνείται να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία.

Μιλώντας στο World Tonight στο BBC Radio 4, η Olha Stefanishyna είπε «είναι απάνθρωπο να γνωρίζουμε ότι ο άμαχος πληθυσμός και τα παιδιά θα σκοτωθούν, αν δεν λάβουμε αυτήν την απόφαση».

«Το αίμα αυτών των αμάχων -συμπεριλαμβανομένων της μητέρας και του πατέρα δύο παιδιών που γεννήθηκαν μόλις χθες και σήμερα έχασαν τους γονείς τους σε βομβαρδισμό- δεν είναι μόνο στα χέρια των Ρώσων».

Η Ουκρανή αναπληρώτρια πρωθυπουργός απολογήθηκε που δεν χρησιμοποίησε διπλωματική γλώσσα αλλά είπε ότι μιλούσε ενώ κάθονταν «εδώ σε ένα καταφύγιο».

Τα μέλη του ΝΑΤΟ αρνήθηκαν να δημιουργήσουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων καθώς ανησυχούν ότι θα κλιμακώσει τη σύγκρουση βάζοντας τις δυτικές δυνάμεις σε άμεση μάχη με τη ρωσική αεροπορία.

Με πληροφορίες του BBC 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM