Αναπληρώτρια πρωθυπουργός Ουκρανίας: Ευθύνη και του ΝΑΤΟ οι θάνατοι αμάχων

Αναπληρώτρια πρωθυπουργός Ουκρανίας: Ευθύνη και του ΝΑΤΟ οι θάνατοι αμάχων Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Αρχείου
0

Ευθύνες στο ΝΑΤΟ, εν μέρει, για τους θανάτους αμάχων στη χώρα, επιρρίπτει η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης.

Το αιτιολογεί δε, λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ αρνείται να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία.

Μιλώντας στο World Tonight στο BBC Radio 4, η Olha Stefanishyna είπε «είναι απάνθρωπο να γνωρίζουμε ότι ο άμαχος πληθυσμός και τα παιδιά θα σκοτωθούν, αν δεν λάβουμε αυτήν την απόφαση».

«Το αίμα αυτών των αμάχων -συμπεριλαμβανομένων της μητέρας και του πατέρα δύο παιδιών που γεννήθηκαν μόλις χθες και σήμερα έχασαν τους γονείς τους σε βομβαρδισμό- δεν είναι μόνο στα χέρια των Ρώσων».

Η Ουκρανή αναπληρώτρια πρωθυπουργός απολογήθηκε που δεν χρησιμοποίησε διπλωματική γλώσσα αλλά είπε ότι μιλούσε ενώ κάθονταν «εδώ σε ένα καταφύγιο».

Τα μέλη του ΝΑΤΟ αρνήθηκαν να δημιουργήσουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων καθώς ανησυχούν ότι θα κλιμακώσει τη σύγκρουση βάζοντας τις δυτικές δυνάμεις σε άμεση μάχη με τη ρωσική αεροπορία.

Με πληροφορίες του BBC 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Διεθνή / Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Η κατάρρευση του συστήματος Υγείας στις ΗΠΑ μέσα από την εμπειρία της εξαδέλφης του ίδιου του υπουργού - Η Τατιάνα Σλόσμπεργκ έχει λιγότερο από ένα χρόνο ζωής
LIFO NEWSROOM
Το κρυμμένο στολίδι της Ευρώπης: Αυτή είναι η πιο αυθεντική χριστουγεννιάτικη αγορά

Διεθνή / Το κρυμμένο στολίδι της Ευρώπης: Αυτή είναι η πιο αυθεντική χριστουγεννιάτικη αγορά

Επτά χώρες, ένας νικητής. Μια οικογένεια που κουράστηκε από τις πολυσύχναστες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης είχε μία αναπάντεχη εμπειρία στο κρυμμένο «στολίδι» της ηπείρου.
LIFO NEWSROOM