Αδελφοί Μενέντεζ: Στο νοσοκομείο ο Έρικ - Διαγνώστηκε με «σοβαρή ασθένεια» λίγο πριν την ακρόαση αποφυλάκισης

Αδελφοί Μενέντεζ: Στο νοσοκομείο ο Έρικ - Διαγνώστηκε με «σοβαρή ασθένεια» λίγο πριν την ακρόαση αποφυλάκισης Facebook Twitter
φωτ.: Getty
0

Ο Έρικ Μενέντεζ έχει διαγνωστεί με μια «σοβαρή ιατρική πάθηση», όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος του σε αρκετά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η είδηση έρχεται λίγες εβδομάδες πριν ο ίδιος και ο αδελφός του, Λάιλ, εμφανιστούν σε ακρόαση για την αποφυλάκισή τους, μετά από δεκαετίες παραμονής στη φυλακή για τη δολοφονία των γονιών τους.

Ο δικηγόρος του Έρικ Μενέντεζ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάστασή του, αν και πολλά αμερικανικά μέσα αναφέρουν ότι πρόκειται για πρόβλημα στα νεφρά - κάτι που όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Ο Μενέντεζ μεταφέρθηκε την Παρασκευή από τις φυλακές του Σαν Ντιέγκο, όπου κρατείται εδώ και χρόνια, σε εξωτερική ιατρική μονάδα.

Το Τμήμα Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων της Καλιφόρνια δήλωσε στο τοπικό μέσο CBS 8 ότι ο Μενέντεζ βρίσκεται σε «μέτρια κατάσταση», χωρίς να παρέχει περαιτέρω πληροφορίες.

Οι αδελφοί Μενέντεζ εκτίουν ποινή φυλάκισης για τη δολοφονία των γονιών τους, Κίτι και Χοσέ Μενέντεζ, το 1989. Τον Μάιο, η ποινή τους τροποποιήθηκε από ισόβια χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης, σε 50 χρόνια με δυνατότητα αποφυλάκισης. Αυτό τους καθιστά επιλέξιμους για ακρόαση αποφυλάκισης, δεδομένης της νεαρής ηλικίας τους κατά τον χρόνο τέλεσης των εγκλημάτων.

Ο δικηγόρος τους, Μαρκ Γκεράγκος, μιλώντας στο TMZ, ζήτησε την αποφυλάκιση του Έρικ Μενέντεζ για λόγους υγείας, λέγοντας: «Πιστεύω ότι πρέπει να του δοθεί προσωρινή αποφυλάκιση για ιατρικούς λόγους πριν από την ακρόαση, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα και να έχει δίκαιη ευκαιρία».

Η ακρόαση αποφυλάκισης έχει προγραμματιστεί για τις 21 Αυγούστου.

Οι δύο αδελφοί καταδικάστηκαν μετά από δύο δίκες τη δεκαετία του 1990. Υποστηρίζουν ότι ενήργησαν σε αυτοάμυνα, ενώ οι εισαγγελείς θεωρούν ότι σκότωσαν τους γονείς τους για οικονομικά κίνητρα.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μειώθηκε η ποινή των αδελφών Μενέντεζ για τη δολοφονία των γονιών τους - Ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκιση

Διεθνή / Μειώθηκε η ποινή των αδελφών Μενέντεζ για τη δολοφονία των γονιών τους - Ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκιση

Ο Λάιλ και ο Έρικ Μενέντεζ είχαν καταδικαστεί το 1996 σε ισόβια χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης για τη δολοφονία των γονιών τους, Χοσέ και Κίτι Μενέντεζ, στο σπίτι τους στο Μπέβερλι Χιλς το 1989
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM