Η Κομισιόν έδωσε άδεια στο εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό

Η Κομισιόν έδωσε άδεια στο εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
EPA
0

Η Κομισιόν έδωσε την τελική έγκριση για το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech για τον κορωνοϊό.

Μετά το «πράσινο φως» που έδωσε νωρίτερα σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, συστήνοντας την υπό όρους έγκριση για ανθρώπους από 16 ετών και άνω, η Κομισιόν έδωσε και την τελική έγκριση για την κυκλοφορία του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech στην ΕΕ.

«Μόλις εγκρίναμε το πρώτο εμβόλιο για τον κορωνοϊό! Μετά τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, χορηγήσαμε άδεια υπό όρους για το εμβόλιο των BioNTech/ Pfizer. Οι ημέρες εμβολιασμού στην ΕΕ θα ξεκινήσουν σύντομα», ανέφερε σε ανάρτηση η Κομισιόν.


Το χρονοδιάγραμμα για την Ελλάδα 

Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech για τον κορωνοϊό θα φτάσουν στην Ελλάδα στις 26 Δεκεμβρίου, την ίδια ημέρα με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ. Η πρώτη παρτίδα θα αποτελείται από 9.750 δόσεις. Έως τα τέλη Μαρτίου, η χώρα μας θα έχει παραλάβει 1.265.550 δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου, σύμφωνα με τα όσα είπε στη σχετική ενημέρωση σήμερα ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Το χρονοδιάγραμμα για την επιχείρηση «Ελευθερία» προβλέπει ότι η χώρα μας θα παραλάβει έως τις 30 Δεκεμβρίου την πρώτη μεγάλη παρτίδα, με 83.850 δόσεις. Έως τα τέλη Ιανουαρίου προβλέπεται ότι θα έχουν φτάσει 429.000 δόσεις και άλλες 333.450 έως τα τέλη Δεβρουαρίου. 

Στις 27 Δεκεμβρίου θα διενεργηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής (Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Αττικόν, Θριάσιο και Ασκληπιείο Βούλας). «Την επόμενη ημέρα, 28 Δεκεμβρίου, θα γίνει η διανομή στα νοσοκομεία αναφοράς, στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, το ΑΧΕΠΑ, το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα, έτσι ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμό στο υγειονομικό προσωπικό τους στις 29 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Προτεραιότητα στον εμβολιασμό θα έχουν οι υγειονομικοί και οι άνθρωποι στους οίκους ευγηρίας, συμπλήρωσε. Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, με βάση τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό, αναμένεται ότι η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM