Επίθεση στη Νίκαια Γαλλίας: Ο δράστης αποκεφάλισε μία γυναίκα, δολοφόνησε άλλους δύο [ΒΙΝΤΕΟ]

Επίθεση στη Νίκαια Γαλλίας: Ο δράστης αποκεφάλισε μία γυναίκα, δολοφόνησε άλλους δύο [ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
Επίθεση στη Νίκαια Γαλλίας: Ο δράστης αποκεφάλισε μία γυναίκα, δολοφόνησε άλλους δύο (EPA)
0

Νέα φονική επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια της Γαλλίας. Ο δράστης αποκεφάλισε μία γυναίκα, δολοφόνησε ακόμα δύο πολίτες και τραυμάτισε αρκετούς στην εκκλησία Notre Dame.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν - δύο γυναίκες και ένας άνδρα ενώ πολλοί είναι οι τραυματίες. Ο νεκρός άντρας φέρεται να είναι ο φύλακας της εκκλησίας.

Η απέκλεισε την περιοχή, ο δράστης τραυματίστηκε από πυρά αξιωματικών και στην συνέχεια συνελήφθη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος) μέσα στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο. 

Κλείνουν οι ναοί της πόλης

 

Ο δήμαρχος της Νίκαιας, Christian Estrosi ανακοίνωσε πως όλες οι εκκλησίες της πόλης θα κλείσουν και έκανε έκκληση για επιφυλακή και επιπλέον προστασία σε εθνικό επίπεδο. Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Gabriel Attal δήλωσε πως η Γαλλία δεν θα απαρνηθεί ποτέ «τις αρχές και τις αξίες της» σχετικά με την ελευθεροτυπία και την μάχη απέναντι στον ισλαμικό εξτρεμισμό.

Η στιγμή που εισβάλλει η αστυνομία μέσα στην εκκλησία του Notre Dame, λίγο μετά την επίθεση στις 9 πμ τοπική ώρα αναρτήθηκε στα social media ωστόσο λίγη ώρα μετά το βίντεο κατέβηκε.

Σύμφωνα με τον Christian Estrosi, ο οποίος παρέχει τις περισσότερες πληροφορίες μέχρι στιγμής, ήδη επικοινώνησε μαζί του ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Νωρίτερα, ο δήμαρχος της Νίκαιας εκτίμησε ότι πρόκειται να τρομοκρατική επίθεση. «13 ημέρες μετά την δολοφονίατου  Samuel Paty, η χώρα μας δεν μπορεί πλέον να είναι ικανοποιημένη με τους νόμους της ειρήνης για την καταστροφή του ισλαμοφασισμού» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.


Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα κάποια σύνδεση με τρομοκρατική επίθεση.

Λίγο μετά την επίθεση κυκλοφόρησε βίντεο στα social media, που δείχνει έναν σχεδόν άδειο δρόμο μπροστά από τον καθεδρικό ναό, με αστυνομικά αυτοκίνητα στο δρόμο.

  

Η επίθεση έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά τον αποκεφαλισμό του 47χρονου καθηγητή στο Παρίσι από 18χρονο Τσετσένο ισλαμιστή.

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές ποιό ήταν το κίνητρο του δράστη ή αν η επίθεση συνδέεται με τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ, τα οποία οι μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημα. Η υπηρεσία της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας της Γαλλίας ανέφερε ότι κλήθηκε να ερευνήσει τη σημερινή επίθεση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ