Σεισμός

Ο Αλεξέι Ναβάλνι πήρε εξιτήριο -«Πιθανή η πλήρης ανάρρωση», λένε οι γιατροί

Ο Αλεξέι Ναβάλνι πήρε εξιτήριο -«Πιθανή η πλήρης ανάρρωση», λένε οι γιατροί Facebook Twitter
Πηγή φωτό Instagram
0

Ο Αλεξέι Ναβάλνι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Charite του Βερολίνου, μετά την πρόοδο που παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του.

Το γερμανικό νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι ο Ναβάλνι πήρε εξιτήριο χθες, Τρίτη, μετά τη νοσηλεία του έπειτα από σοβαρή δηλητηρίαση. Ο σφοδρότερος επικριτής του Κρεμλίνου νοσηλευόταν από τις 22 Αυγούστου στο Charite, όπου μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο της Σιβηρίας στο οποίο είχε εισαχθεί αρχικά.

Η κατάσταση του ασθενούς βελτιώθηκε επαρκώς προκειμένου να πάρει εξιτήριο, ανέφερε η ανακοίνωση του Charite. Ο Ναβάλνι νοσηλεύθηκε 32 ημέρες στο νοσοκομείο του Βερολίνου, από τις οποίες τις 24 ήταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας.


«Με βάση την πρόοδο του ασθενούς και τη σημερινή κατάστασή του, οι θεράποντες ιατροί πιστεύουν ότι είναι πιθανή η πλήρης ανάρρωση. Παρόλα αυτά, είναι ακόμη νωρίς για να εκτιμηθούν οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της σοβαρής δηλητηρίασής του», επισημαίνει ακόμη η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Η ειρωνική απάντηση Ναβάλνι στον Πούτιν για τη δηλητηρίαση

Λίγες ώρες πριν γίνει γνωστό ότι έχει πάρει εξιτήριο, ο Αλεξέι Ναβάλνι σχολίασε με ειρωνικό τρόπο την εκδοχή που παρουσίασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι μπορεί να πήρε μόνος του το δηλητήριο.

Ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να το είπε αυτό στον Εμανουέλ Μακρόν, σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία τους, σύμφωνα με τη Le Monde.

«Καλή εκδοχή, πιστεύω ότι αξίζει να την εξετάσουμε καλύτερα. Έφτιαξα το Νόβιτσοκ στην κουζίνα. Πήρα μια μικρή γουλιά από το φλασκί στο αεροπλάνο. Έπεσα σε κώμα», έγραψε ο Ναβάλνι στο Instagram.

«Πριν από αυτό, είχα συμφωνήσει με τη σύζυγό μου, με φίλους και συνεργάτες ότι αν το υπουργείο Υγείας επιμένει να μεταφερθώ στη Γερμανία για θεραπεία, να μην το επιτρέψουν. Για να πεθάνω σε ένα νοσοκομείο στο Ομσκ και να καταλήξω σε ένα νεκροτομείο στο Ομσκ, όπου η αιτία θανάτου θα ήταν "έζησε αρκετά". Αυτός ήταν ο στόχος του πονηρού σχεδίου μου. Αλλά ο Πούτιν με νίκησε, δεν μπορεί να ξεγελαστεί. Το αποτέλεσμα ήταν, σαν ηλίθιος, να είμαι σε κώμα για 18 μέρες, αλλά δεν πέτυχα τον στόχο μου, η πρόκληση απέτυχε», κατέληξε ο Ναβάλνι.

View this post on Instagram

«Владимир Путин сообщил французскому коллеге: «Навальный мог сам проглотить этот яд». Хорошая версия. Считаю, что заслуживает самого пристального изучения. Сварил на кухне «Новичок». Тихо отхлебнул из фляжки в самолете. Впал в кому. До этого договорился с женой, друзьями и коллегами, что, если Минздрав будет настаивать, чтоб меня увезли лечить в Германию, они ни в коем случае не позволяли это сделать. Помереть в омской больнице и оказаться в омском морге, где установили бы причину смерти «пожил достаточно», - вот конечная цель моего хитрого плана. Но Путин меня переиграл. Его просто так не проведёшь. В итоге я, как дурак, пролежал в коме 18 дней, но своего не добился. Провокация не удалась!

A post shared by Алексей Навальный (@navalny) on

Διεθνή
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
NEWSROOM
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ