Ερντογάν: Όπως σκίσαμε τη Συνθήκη των Σεβρών, δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στη Μεσόγειο

Ερντογάν: Όπως σκίσαμε τη Συνθήκη των Σεβρών, δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στη Μεσόγειο Facebook Twitter
EPA
0

Υπέρ των συνομιλιών και όχι του καβγά δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα «σκύψει το κεφάλι σε μια νέα Συνθήκη Σεβρών στην ανατολική Μεσόγειο». 

«Η Toυρκία είναι αποφασισμένη και έχει το δικαίωμα να ζητήσει τα δικαιώματα της στην ανατολική Μεσόγειο. Καμία απειλή και καμία αποικιοκρατική δύναμη δεν μπορεί να μας στερήσει από τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που θεωρείται πως υπάρχουν στην περιοχή», ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία του, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

«Πάντα είμαστε υπέρ των συνομιλιών και των συμφωνιών αντί του καβγά», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος συμπληρώνοντας ότι περιμένει «από τους ομολόγους μας κινήσεις που θα μειώσουν την ένταση και βήματα που θα ανοίξουν το δρόμο του διαλόγου. Ελπίζω πως θα επιλύσουμε αυτό το ζήτημα με τρόπο που θα προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας».

Όμως, στην ομιλία του, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για την προστασία της «Γαλάζιας Πατρίδας» και τόνισε ότι η χώρα του δεν θα «σκύψει το κεφάλι σε νέα συνθήκη Σεβρών» στην ανατολική Μεσόγειο. 

«Ο αγώνας που δίνει η Τουρκία σε διάφορα μέτωπα, όπως η ανατολική Μεσόγειος και η Λιβύη, δεν είναι μόνο αγώνας δικαιώματος, αλλά και αγώνας του μέλλοντος. Όσο δίνουμε σημαντικούς αγώνες για να προστατέψουμε την πατρίδα μας, είναι το ίδιο σημαντικό να αμυνθούμε και να προστατέψουμε την Γαλάζια Πατρίδα. Όπως πριν 100 χρόνια σκίσαμε και πετάξαμε τη Συνθήκη των Σεβρών έτσι και τώρα δεν θα σκύψουμε το κεφάλι σε νέα Συνθήκη των Σεβρών που προσπαθούν να μας επιβάλλουν στην ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε σχετικά.

Παράλληλα, ο Ερντογάν προανήγγειλε ότι την Παρασκευή θα ανακοινώσει ένα καλό νέο. «Την Παρασκευή θα ανακοινώσω ένα ευχάριστο νέο, με το οποίο θα αρχίσει μια νέα εποχή στην Τουρκία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  

Τέλος, υπογράμμισε ότι «Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα θα πρέπει να εξηγήσει στον λαό πως χάσαμε από το χέρι μας τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση για να πετάξει κάποιος μια πέτρα».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Διεθνή / Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Στο σημείο έχουν ήδη βρεθεί κανόνια, παπούτσια, κομμάτια από στολές, διακριτικά, μπουκάλια και ανθρώπινα λείψανα, ενώ οι αρχαιολόγοι δουλεύουν με πίεση χρόνου, επειδή η περιοχή συνδέεται με το μεγάλο κατασκευαστικό project του Lynetteholm.
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ

Διεθνή / Ρεκόρ απασχόλησης στην Ισπανία με τους ασφαλισμένους να φτάνουν τα 22 εκατομμύρια

Ο αριθμός των ασφαλισμένων έφτασε σε ιστορικό υψηλό τον Μάρτιο, χάρη στην Εβδομάδα του Πάσχα, αφού δημιουργήθηκαν περισσότερες από 211.000 θέσεις εργασίας και η ανεργία σημείωσε μικρή πτώση
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΗΤΕΡΑ

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Συνεχίζω να πιστεύω» - Το συγκινητικό μήνυμα της παρουσιάστριας ενώ η μητέρα της αγνοείται

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε σε πρόσφατες στιγμές που την οδήγησαν να αμφισβητήσει την πίστη της, λίγες μέρες αφότου η αναζήτηση της εξαφανισμένης μητέρας της ξεπέρασε τους δύο μήνες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΗΠΑ

Διεθνή / «Ανθίζουν» τα μπαρ και τα εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά - «Αποσύνδεση για πλήρη σύνδεση»

Στις ΗΠΑ αναδύεται μια νέα τάση: μπαρ και εστιατόρια χωρίς τηλέφωνα, όπου οι πελάτες καλούνται να αφήσουν τις συσκευές τους και να ζήσουν μια εμπειρία πλήρους αποσύνδεσης, επικεντρωμένοι στην παρέα, το φαγητό και τη στιγμή
THE LIFO TEAM