Να αλλάξει το επίθετό της ζήτησε η σύζυγος του αστυνομικού που δολοφόνησε τον Τζορτζ Φλόιντ

Να αλλάξει το επίθετό της ζήτησε η σύζυγος του αστυνομικού που δολοφόνησε τον Τζορτζ Φλόιντ Facebook Twitter
0

Το επίθετό της ζήτησε να αλλάξει η σύζυγος του -πλέον πρώην- αστυνομικού που κατηγορείται για ανθρωποκτονία του Τζορτζ Φλόιντ, στην αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε προ ημερών.

Η Κέλι Σόβιν υπέβαλε την αίτηση διαζυγίου στις 28 Μαΐου, μία ημέρα προτού ο εισαγγελέας απαγγείλει κατηγορίες ανθρωποκτονίας τρίτου βαθμού στον 46χρονου που καταγράφηκε σε βίντεο να πατά με το γόνατό του στον λαιμό τον Φλόιντ, που εκλιπαρεί να μην τον πιέζουν καθώς δεν μπορεί να αναπνεύσει.

Στην αίτηση διαζυγίου γίνεται αναφορά σε «ανεπανόρθωτη βλάβη στον γάμο» που δεν είναι δυνατό να διασωθεί. Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο από τον Ιούνιο τού 2010.

Η Σόβιν ζητά, μεταξύ άλλων, την αλλαγή του επωνύμου της, χωρίς να γνωστοποιεί ποιο επίθετο θα πάρει όταν οριστικοποιηθεί το διαζύγιο.

Η Σόβιν επίσης αιτήθηκε πλήρη δικαιώματα στους τίτλους ιδιοκτησίας ακινήτων στο Όουκντέιλ της Μινεσότα και το Γουίντερμιρ της Φλόριντα που διατηρούσαν ως σύζυγοι και δίκαιη διαίρεση των τραπεζικών λογαριασμών και των κοινών οχημάτων ενώ, όπως είπε, δεν θα ζητήσει διατροφή από τη στιγμή που δουλεύει και έχει εισόδημα.

Η Σόβιν γεννήθηκε στο Λάος και αργότερα, όταν η οικογένειά της έφυγε από προσφυγικό καταυλισμό, κατέληξε στο Γουισκόνιν. Έχει δύο παιδιά από προηγούμενο γάμο και, σύμφωνα με εφημερίδα της Μινεσότα, γνωρίστηκε με τον Σόβιν όταν μετέφερε για εξετάσεις κρατούμενο στο ιατρικό κέντρο που δούλευε.

Η Σόβιν δεν έχει κάνει δημόσια δήλωση για τη δολοφονία τού Τζορτζ Φλόιντ και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο σύζυγός της, ωστόσο το δικηγορικό γραφείο που την εκπροσωπεί τόνισε πως «είναι συντετριμμένη από το θάνατο του κ. Φλόιντ και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη οικογένεια, τους οικείους του και όποιον θρηνεί την τραγική απώλειά του». 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ