Απεργία την Πρωτομαγιά

Χαμάκο Μόρι: Η 90χρονη είναι η γηραιότερη gaming YouTuber

Χαμάκο Μόρι: Η 90χρονη είναι η γηραιότερη gaming YouTuber Facebook Twitter
Πηγή φωτό Guinness world records
0

Περνά ατελείωτες ώρες παίζοντας video game. Πολλές φορές ξενυχτά. Όταν χάνει, την παίρνει από κάτω. Δεν πρόκειται όμως για έφηβη, αλλά για την 90χρονη γηραιότερη gaming YouTuber στον κόσμο.

Η Χαμάκο Μόρι μπήκε στο βιβλίο Γκίνες για αυτό το ρεκόρ. Άρχισε να παίζει video game πριν από 39 χρόνια, καθώς παρατήρησε ότι τα παιδιά γύρω της διασκέδαζαν κάνοντας ακριβώς αυτό το πράγμα. «Έμοιαζε τόσο διασκεδαστικό και σκέφτηκαν ότι δεν ήταν δίκαιο να παίζουν μόνο τα παιδιά. Σκέφτηκα ότι η ζωή μου θα ήταν πιο διασκεδαστική αν ήξερα να παίζω, οπότε ξεκίνησα, στην αρχή όταν δεν με έβλεπε κανείς.

Το 2015 άνοιξε το κανάλι της στο YouTube, που πλέον έχει 270.000 συνδρομητές. Κάθε μήνα η 90χρονη YouTuber δημοσιεύει έως τέσσερα βίντεο. Σε αυτά κάνει από unboxing για νέες κονσόλες μέχρι την επίδειξη των ικανοτήτων της στα video game. 

 

Κάθε ημέρα παίζει 7-8 ώρες, λέει. «Παλιότερα έπαιζα πολύ περισσότερο», δηλώνει, ενώ παραδέχεται πως όταν ξεκίνησε να ασχολείται με τα video game δεν ήταν καθόλου καλή. Όσο για το αν υπάρχουν κι άλλοι συνομήλικοί της που ασχολούνται με αυτά, απαντά «Σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι στον κόσμο, δυστυχώς όμως όχι πολλοί».

Η πρώτη κονσόλα που αγόρασε ήταν το «Cassette Vision». Αυτή την περίοδο προτιμά το PlayStation 4 και έχει «κολλήσει» με τα action games. «Δεν τα άγγιζα μέχρι πρόσφατα, επειδή είναι δύσκολα. Αλλά τα τελευταία action games ειναι εντυπωσιακά και συχνά χρησιμοποιούν ηθοποιούς για τους χαρακτήρες. Πραγματικά έχω εμμονή με αυτά τώρα», παραδέχεται. 

Ανάμεσα στα αγαπημένα της είναι το Grand Theft Auto. «Το GTA5 είναι πολύ διασκεδαστικό. Όταν ξεκινάς, δεν μπορείς να σταματήσεις. Είναι σαν να παρακολουθείς ταινία. Πραγματικά σπουδαίο παιχνίδι με εντυπωσιακά γραφικά», δηλώνει η Μόρι.

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ